Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDICINSKI FENOMEN

Liječnici u šoku: Muškarcu se penis pretvara u kost

Organi
Thinkstock
09.08.2019.
u 19:03

Muškarcu je dijagnosticirana osifikacija - to znači da se dio tijela polako pretvara u kost.

Stariji muškarac dobio je iznenađenje svojeg života kada su liječnici nakon rengena saznali da se njegov penis pretvara u kost. Nakon što je muškarac pao na ulici, otišao je doktorima koji su napravili rengen zdjelice kako bi provjerili da nema slomljenih kosti međutim otkrili su više nego što su mislili. 

Doktori su rekli 63-godišnjaku kako se u njegovom penisu formiraju koštane stanice, nakon čega se on ustao i napustio bolnicu, ignorirajući sve savjete liječnike. 

Neidentificirani muškarac koji inače hoda sa štapom pregleda je u Lincoln medicinskom centru u području Bronxa u New Yorku. 

Muškarcu je dijagnosticirana osifikacija - to znači da se dio tijela polako pretvara u kost. 

Članak o slučaju koji su objavili liječnički tim na čelu s Georgesom El Hasbanijem s Američkog sveučilišta u Bejrutu ističe kako je to zdravstveno stanje izuzetno rijetko. 

- Osifikacija i dalje ostaje relativno rijetko zdravstveno stanje u medicinskim časopisima, s manje od 40 objavljenih slučaja, navodi se u znanstvenom članku. 

Oni navode kako je osifikacija u penisu inače posljedica Peyronijeve bolesti zbog koje se spolni organ savine u jednom smjeru. Isto tako, postoje slučajevi kada se meso pretvori u kosti kada dođe do gomilanja kalcija u određenom dijelu tijela kao posljedica raka, problema sa štitnjačom ili bolesti bubrega. 

Članak je obavljen u časopisu Urology Case Reports, piše Daily Mail. 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Tračalo
Tračalo
19:59 09.08.2019.

Dao si je ugraditi kosti i glumi Hektora pa je zato tajnovit i napustio bolnicu

KR
Kradezeovac
19:49 09.08.2019.

Pa to nije ni tako lose😁😁. Moci ce I po stare dane da kundaci

DU
Deleted user
06:41 10.08.2019.

Jos jedan dokaz kako ja stvarno nemam srece,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije