Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORIGIRANJE KOEFICIJENATA

Liječnici se pripremaju za štrajk: 'Očekujemo korektan prijedlog ministarstva'

Zagreb: Prosvjed liječnika nezadovoljnih stanjem u hrvatskom zdravstvu pod sloganom 'S.O.S. za zdravstvo'
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.01.2024.
u 18:03

Kao liječnička organizacija koja ima mandat organizirati sindikalne akcije, dužni i smo prema svojim članovima i članicama organizirati sve potrebno kako bismo zaštitili liječnike i profesiju, poručio je Hrvatski liječnički sindikat (HLS)

Hrvatski liječnički sindikat kreće s pripremama za mogući štrajk. Krajem ovog tjedna ističe rok koji je Hrvatski liječnički sindikat s ostalim liječničkim organizacijama dao ministru Viliju Berošu da korigira koeficijente za plaće.

Kako konačni prijedlog Uredbe o koeficijentima bisu dobili, Glavni odbor HLS-a donio je jednoglasnu odluku da se započne s pripremama za sindikalne aktivnosti.

- Kao liječnička organizacija koja ima mandat organizirati sindikalne akcije, dužni i smo prema svojim članovima i članicama organizirati sve potrebno kako bismo zaštitili liječnike i profesiju. Očekujemo korektan prijedlog od strane Ministarstva kojim će  se liječnicima omogućiti nesmetan rad i zaštitu zdravlja hrvatskih građana. Nakon javnog predstavljanja koeficijenata, imamo rok od 14 dana za iznošenje svojih primjedbi i prijedloga te ćemo u suglasju s  članstvom sindikata donijeti odluku o daljnjim akcijama - rekla je Renata Čulinović Čaić, predsjednica HLS-a nakon jučerašnje  sjednice Glavnog odbora. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Beroš odgovorio liječnicima koji prijete štrajkom: 'Prijedlog koeficijenata je i više nego adekvatan, više od tog nije moguće'

Komentara 1

DI
DijeKusrač
15:58 20.01.2024.

Doktori, prvo izbacite iz svojih redova lopove poput onog Vrdoljaka iz Splita koji uzima mito od ljudi i surađuje s farmaceutskom industrijom na štetu državnog proračuna. Onda ćemo vam vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije