Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTEREĆENJe

Liječnici predlažu da se roditeljima ponude bjanko ispričnice

Josipa Rodić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.08.2016.
u 16:18

Obiteljski su liječnici, prema podacima HZZO-a za 2015. godinu, ispisali 831 tisuću ispričnica

Kako bi se obiteljski liječnici rasteretili prevelike adminsitracije, predlažemo da se roditeljima ponudi bjanko ispričnica potpisana i s pečatom djetetova liječnika, koju bi roditelj onda ispunio kod slučajeva npr. viroze i odnio je u školu, predložila je dr. Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge koncesionara primarne zdrastvene zaštite.

Iznijela je da su obiteljski liječnici, prema podacima HZZO-a za 2015. godinu, ispisali 831 tisuću ispričnica, 425 tisuća liječničkih potvrda, a zbog takvih stvari nemaju dovoljno vremena za kontakt s pacijentima. Splistka ginekologinja dr. Marija Divić kritizirala je predizborna obećanja iz najvećih koalicija:

Plenković najavljuje da će nastojati zaposliti što više liječnika primarne zdravstvene zaštite. A gdje će ih naći? Na kolodvoru? Jer, staž ni specijalizacije nisu raspisivani. SDP je pak obećavao koncesije primaraca uz stručni nadzor ravnatelja domova zdravlja i županija, no donijeli su odluku da mora bar 30 posto primaraa ostati pri dmovima zdravlja. Most ni nema neki program reforme zdravstva, ustvrdila je dr. Divić, inače nezavisna kandidatkinja na listi Jedina opcija.

>> Obiteljski liječnici uvode liste čekanja, odmah će primati samo hitne slučajeve

>> Otvoreno pismo predsjednici RH: 'Proglasite liječnike strukom od posebnog interesa, njih se ponižava i omalovažava'

Komentara 12

SA
Samson26
16:48 23.08.2016.

u roku tjedan dana svaki klinac ce imat svojih 50 primjeraka

LA
larala
17:39 23.08.2016.

ovo slušamo vec skoro godinu dana i koliko vidim, još uvijek je sve na pocetku... pitanje za gospodina ministra obrazovanja, kad ce napokon održati sastanak koji je bio zakazan još u 3 mj., i kad ce napokon ispraviti ovu politicku nebulozu?

Avatar CHOW
CHOW
22:58 23.08.2016.

Pa ako djete ne ide u skolu niti ga ona zanima tko je onda tu kriv što mu je zaključna ocjena prolazna. Lijecnik ili nastavnik ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije