Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu kazne

Liječnici ostaju bez plaće za dane u štrajku

rajko ostojić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.11.2013.
u 22:30

Odluku o kažnjavanju zaposlenih u zdravstvenom sektoru, koji su svoj štrajk započeli još u rujnu, neispatom cijele ili dijela plaće za listopad Vlada će donijeti na sutrašnjoj sjednici.

Svim zdravstvenim radnicima koji su štrajkali tijekom listopada plaće za taj mjesec bit će umanjene za svaki sat koji su proveli u štrajku. Odluku o kažnjavanju zaposlenih u zdravstvenom sektoru, koji su svoj štrajk započeli još u rujnu, neispatom cijele ili dijela plaće za listopad Vlada će donijeti na sutrašnjoj sjednici.

Iako je štrajk započeo u rujnu, plaće za taj mjesec nisu bile umanjene za vrijeme provedeno u štrajku.Vlada se poziva na Zakon o radu kojim je propisano da se radniku koji je sudjelovao u štrajku, plaća i dodaci na plaću, osim doplatka za djecu, mogu umanjiti razmjerno vremenu provedenom u štrajku.

>> Štrajk i dalje traje, pregovori se nastavljaju sutra

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar abakus
abakus
22:51 06.11.2013.

S obzirom na stanje gospodrastva, ova Vlada štrajka od dana kad je došla na vlast pa me zanima namjeravaju li i kada vratiti plaće koje su nezasluženo pokupili u tom vremenu...

DU
Deleted user
07:49 07.11.2013.

Kada se priča o saborskim zastupnicima kao neradnicima, onima koji ne dolaze na posao-sabornicu onda se mantra kako oni rade i kad nisu tamo! Što bi tek rekli liječnici koji idu od jednog mjesta rada do dorugog (ambulanta, odjel, operacijska sala, konzilijarni na drugim odjelima, rad s obiteljima...) sve u "isto" vrijeme! Isti liječnici rade i na odjelu i u ambulantama, pa ispada da ne rade jer dok su na odjelu čekaju oni u ambulantama, a dok se u ambulanti onda su nedostupni onima na odjelu koji ih također čekaju! Onda narod kaže da se oni ponašaju ko bogovi! Jedino Bog može biti u isto vrijeme na nekoliko različitih mjesta! Ah, da, Bogu se treba pomoliti, a ne Boga psovati!

VI
Vidderne
09:39 07.11.2013.

Liječnici su jedna od najnesimpatičnijih kasta. Pogledajte samo koliko ih je u politici :). To su u stvari ljudi željni novaca i glamura pa kod njih uspijevaju oni s menadžerskim a ne ljudskim kvalitetama. Stoga, rezati plaće, to će im udariti na super ego.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije