Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIRURGIJA (3) Nisu utvrđeni dokazi za smjenu dr. Diklića

Liječnici odbili suradnju u utvrđivanju istine

24.11.2008.
u 17:07

Stručno vijeće za unutarnji nadzor bjelovarske Opće bolnice zaključilo je kako nije raspolagalo s dovoljno konkretnih pojedinosti u vezi s peticijom osmorice kirurga, te stoga i nije moglo odvagnuti opravdanost njihova zahtijeva za hitnu smjenu šefa kirurgije dr. Davorina Diklića - doznajemo od predsjednika vijeća, dr. Ivana Šklebara.

Zavjera šutnje
U tomu ih je kaže, spriječila zavjera šutnje potpisnika koji nisu željeli kazati ništa više od onoga što su napisali županu Miroslavu Čačiji, istodobno i predsjedniku bolničkog Upravnog vijeća. Podsjećamo, ustvrdili su kako pozadina njihova zahtjeva počiva na lošim rezultatima operativnih zahvata, odabiru operativnih tehnika koje su rezultirale komplikacijama i lošim ishodom, te nekorektnom odnosu dr. Diklića prema kolegama.

Mišljenje Stručnoga vijeća, prošlog je petka potvrdilo i upravno vijeće, te odlučilo da se o tomu izvijesti ministarstvo i Liječnička komora. Ovakav ishod nesvakidašnjeg zahtjeva većine bjelovarskih kirurga (peticiju nije potpisao samo prozvani šef i njegov zamjenik), istodobno nameće pitanje zbog čega su uopće obznanili razloge vlastita nezadovoljstva koje po onoj, “gdje ima dima, ima i vatre”, zasigurno ne bi trebalo biti puko podmetanje, a još manje politička smicalica.

Neslužbeno doznajemo kako su potpisnici odbili suradnju jer je sve što su imali za reći, navedeno u pismu. Kako znaju koji liječnici sjede u tom nadzornome tijelu, dobro im je poznato da će cijela istraga završiti po onoj, “kadija te tuži, kadija ti sudi”.

Stranački nepotizam?
Predsjednik vijeća, dr. Šklebar primjerice, jako dobro poznaje situaciju na kirurškom odjelu, te da je imao volju, već je odavno trebao progovoriti o svim propustima - tvrde neki od potpisnika. Upravo zbog toga, obratili su se županu Čačiji, ali su željeli i senzibilizirati javnost. Dodatno nepovjerenje kirurga navodno je oslonjeno i na činjenici što bjelovarskom bolnicom “vlada” HSS koji navodno prednjače u svim upravnim i nadzornim tijelima. No, dr. Šklebar tvrdi kako u vijeću za unutarnji nadzor, primjerice, niti jedan od liječnika ne pripada nekoj od političkih stranaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije