Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donesena odluka

Liječnici neće štrajkati: 'Idemo dalje, čeka nas još puno posla'

Zagreb: Prosvjed liječnika nezadovoljnih stanjem u hrvatskom zdravstvu pod sloganom 'S.O.S. za zdravstvo'
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/22
13.04.2023.
u 19:50

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić naglasila je da su dulje od od 20 godina čekali da se njihov koeficijent na plaću izjednači s bolničkim kolegama

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata donio je odluku da liječnici neće štrajkati, a na dugotrajnom sastanku u Ministarstvu zdravstva postignut je dogovor vezan za uredbu o koeficijentima. Uredba će stupiti na snagu potkraj travnja, a za liječnike znači povećanje plaća i izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, ali i liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s bolničkima.

"Prvi korak je napravljen, radi se uredba. Očekujemo da će biti temeljem današnjeg sastanka rok ispoštovati. Idemo dalje, čeka nas još puno posla, ima tu još stvari koje treba riješiti. Ovisno o tome ćemo poduzimati i daljnje aktivnosti. Za sada štrajka liječnika neće biti", rekla je za Dnevnik HRT-a predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić naglasila je da su dulje od od 20 godina čekali da se njihov koeficijent na plaću izjednači s bolničkim kolegama.

"U tom smislu, mislim da je ovo doista značajan napredak. Računamo da će to ipak biti u jednoj stimulativnoj mjeri koja će barem jedan dio kolega zaustaviti odnosno ostaviti u našoj struci", istaknula je Ban Toskić.

Zagreb: Prosvjed liječnika nezadovoljnih stanjem u hrvatskom zdravstvu pod sloganom 'S.O.S. za zdravstvo'
1/22

Komentara 14

FR
franjo
20:53 13.04.2023.

Samo znam da liječnici koriste ovaj jalavi zakon koji nigdje u Europi ne postoji. Rade u državnim klinikama i primaju plaću. Ujedno rade privatno i čak po privatnim klinikama . Znači plaća na tri mjesta. U drugim normalnim državama akoo Dr . radi u klinici onda samo tamo, ako privatno samo to i da se razumijemo naplaćiva se od zavoda za zdravstveno osiguranje koje mi plaćamo . Sve drugo je pljačka i sustav zdravstva treba promjeniti i uskladiti kao u drugim državama EU . A štovje još i najgore , ako hoćete pregled ili vam treba bolnica onda ništa nema bez da ih dobro podmažete.

BL
blackeder2022
21:58 13.04.2023.

U biti,ova sva gungula nije bila zbog kao unaprijeđenja zdravstva,smanjenja lista čekanja,rješavanja nedostatka liječnika tj. sistemskog strateškog problema zdravstva,već isključivo novac ,novac i samo novac.Dobli mrvice,a pacijentima se zdravstveno stanje pogoršava,liste čekanja kao uzrok sve veće,liječnika sve manje,novac curi na sve strane i sve iz lošeg u gore.Bravo doktori bitno da vam lova kapa.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
22:04 13.04.2023.

Pacijentima će biti sve gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije