Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Liječnici iz VMA: Boris Tadić je dobra zdravlja

'Serbian President Boris Tadic gestures during a news conference in Belgrade December 9, 2011. European Union governments delayed a decision on granting Serbia the status of EU membership candidate at
'MARKO DJURICA'
28.12.2011.
u 20:12

Redoviti sistematski pregled obavljen je 28. studenog, a liječnički je konzilij u svom izvješću napisao da je se u redu.

Nakon što su se u medijima pojavila nagađanja da je zdravlje srbijanskog predsjednika ozbiljno narušeno, iz Vojnomedicinske akademije u Beogradu stiglo je priopćenje da je Tadić dobra zdravlja i u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji. U izvješću liječničkog konzilija, nakon sistematskog pregleda obavljenog 28. studenog, stoji da su rezultati svih pretraga koje je Tadić obavio u granicama normalnih vrijednosti te da su pregledi svih organskih sustava pokazali uredan nalaz. Konzilij je na temelju toga zaključio da nije potrebna dodatna medicinska obrada ni terapija. Navedeno je da se Tadić vrlo uspješno oporavio nakon operacije parcijalnog puknuća Ahilove tetive koja je obavljena prije godinu dana i da je potpuno sposoban i za rekreativne fizičke aktivnosti.

Mediji su pisali o tome da Boris Tadić boluje od multiple skleroze i lupusa, što su dvije autoimune bolesti koje nisu izlječive, ali koje se, uz prikladnu terapiju, mogu držati pod kontrolom. No malo je vjerojatno da srbijanski predsjednik ima obje teške autoimune bolesti odjednom pa se pretpostavlja da je ovdje riječ o predizbornim podmetanjima, odnosno pokušaju da se Tadić i politička opcija kojoj pripada diskreditiraju uoči parlamentarnih izbora koji se održavaju u ožujku.

Boris Tadić se s ovim glasinama bori već petnaestak dana, a kada su počele, izjavio je da dosta loše izgleda zato što vrlo naporno radi.

No kako glasine nisu prestajale, njegov je ured bio prisiljen objaviti izvješće liječničkog konzilija VMA. I prošle godine, kada je Tadić operiran kako bi sanirao staru ozljedu, javile su se glasine da je zapravo imao benigni tumor.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar 170619890000
170619890000
20:38 28.12.2011.

... hi hi hi ... ti iz VMA su i za titu mjesec dana prije nego je krepao tvrdili kako će doživjeti stotu ... onda ga prebacili u Ljubljanu, otfikarili mu nogu i crče tile ... tajili to mjesec danaa da se tobož organiziraju a ubrzo im krepa i kugoslavija ... strava ...

OB
-obrisani-
20:51 28.12.2011.

a što je to nama nasušna potreba čitati o tamo nekom zdravlju? sigurno smo bogatiji tom informacijom

OB
-obrisani-
09:04 29.12.2011.

samo se bojim da se ne iscrpi za dobrobit naroda kao onaj severno koreanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije