Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U brodskom kampu

Klaunovi doktori crvenih noseva razveselili izbjeglice

Liječnici crvenih noseva
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
19.11.2015.
u 14:58

Dobrodošlica kakvoj se nisu nadali i koja će im ostati u lijepoj uspomeni.

Tuga i zabrinutost na licima dvije tisuće izbjeglica u brodskom prihvatno-tranzitnom centru, osobito onih najmlađih, u četvrtak su barem na trenutak bile zamijenjene osmijehom.

Za to su se pobrinuli klaunovi doktori s crvenim nosevima, koji su u kampu svirali, pjevali, žonglirali i zabavljali i mlade i stare. Dobrodošlica kakvoj se nisu nadali i koja će im ostati u lijepoj uspomeni. - Naša je misija širiti ljubav, radost i veselje – kazali su "doktori", koji su jedan crveni nos poklonili i ministru Ranku Ostojiću te zajedno s njim darivali mališane bombonima.

Klaunovi doktori su umjetnici koji se educiraju za rad koji uključuje posjet djeci u bolnicama, ali i nepokretnim i teško pokretnim osobama u domovima za starije i nemoćne. Također, posjećuju i ljude pogođene ovakvim kriznim situacijama, jer su im radost i smijeh upravo tada najpotrebniji. Isto su činili i za vrijeme poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uveseljavajući djecu i odrasle koji su se nalazili u prihvatnim centrima.

Naziv klaunovidoktori se koristi zato što su to klaunovi koji idu u bolnice i pomažu djeci, ali ne na klasičan način već smijehom, radošću i pozitivom.

>> Hrvatska više neće primati ekonomske migrante

Komentara 15

UM
umnjak
15:17 19.11.2015.

E ovo samo mogu ograničeni Hrvati!

MO
mobitel20
15:08 19.11.2015.

I onaj sto se raznio kod stadiona jednako tako se razveselio u Opatovcu...nisu svi migranti teroristi, ali puno terorista ce se razviti od migranata. Biti ce nezadovoljni tempom ostvarivanja "prava"... Slicno kao "nas" Pupi i ekipa.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
15:12 19.11.2015.

"Pucaju od smijeha" obitelji ubijenih u Parizu, Moskvi, Libanonu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije