Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnici bez granica

Najmanje 260 migranata ozlijeđeno u Idomeniju u sukobu s policijom

migranti
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
10.04.2016.
u 22:09

Incidenti su izbili sredinom dana kada je prosvjed oko 500 osoba, koje su tražile otvaranje granica, izmakao kontroli

Najmanje 260 migranata ozlijeđeno je na makedonsko-grčkoj granici u Idomeniju u sukobima s makedonskom policijom koja je upotrijebila suzavac i gumene metke, navela je organizacija Liječnici bez granica.

Oko 200 osoba je primilo medicinsku pomoć zbog problema s disanjem, 30 zbog rana od gumenih metaka i 30 zbog drugih ozljeda, rekao je dužnosnik te nevladine organizacije u kampu Idomeni.

Incidenti su izbili sredinom dana kada je prosvjed oko 500 osoba, koje su tražile otvaranje granica, izmakao kontroli. Neki prosvjednici su pokušali prijeći granicu uništavajući dio ograde. Makedonska policija je upotrijebila suzavac i zvučne bombe, ali je zanijekala upotrebu gumenih metaka.

Migranti su se u nedjelju ujutro okupili na prosvjed nakon glasina koje su ovih dana kružile u improviziranom i prljavom kampu u Idomeniju da će Makedonija otvoriti granicu.

Više od 11.000 migranata i izbjeglica već mjesec i pol dana boravi u Idomeniju u bijednim uvjetima i gotovo svakodnevno prosvjeduju radi otvaranja granice, zatvorene početkom ožujka nakon zatvaranja takozvane balkanske rute.

Pokušaji grčke vlade da uvjeri migrante u Idomeniju da napuste kamp i presele se u obližnje prihvatne centre, zasad nisu postigli očekivane rezultate, budući da migranti radije ostaju u Idomeniju nadajući se kako će se granica ipak otvoriti.

>>Makedonska policija suzavcem na migrante u Idomeniju

>>Zatvara se tranzitni kamp za izbjeglice u Slavonskom Brodu

Komentara 15

KU
kunigunda
23:29 10.04.2016.

Bravo Makedonci dobri ste europa bi vas što prije trebala primiti u svoju zajednicu, nije mi jasno koji dio ti ljudi u kampu nisu shvatili kako bi netko mogao tražiti otvaranje granice što si umišljaju tko su oni neka se se vrate doma pa neka izvoljevaju u svojoj zemlji to raditi

DU
Deleted user
22:57 10.04.2016.

sve su to teroristi,

DU
Deleted user
23:41 10.04.2016.

Sva sreća što među njima ima puno doktora pa si mogu uzajamno pružati pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije