Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Liječnica zaradila 39 tisuća kn, a uprava bolnice objavila niži iznos

Liječnica
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
30.08.2019.
u 10:13

Ravnateljica tvrdi da je najveća plaća "ispala iz statistike" jer njezin iznos predstavlja devijaciju u statističkoj obradi isplaćenih "plaća".

Uprava pulske bolnice uvjeravala javnost da najviša liječnička plaća sa svim dodacima iznosi 26.300 kuna, no ispostavilo se da je riječ o punom većem iznosu. Naime, najveća plaća u pulskoj bolnici ove godine iznosi čak 39 tisuća kuna, piše Glas Istre.

Toliko je u lipnju, sa svim dodacima, zaradila pedijatrica u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad za 316 odrađenih radnih sati. Lipanjska mjesečna primanja te liječnice nisu izuzetak, jer ona već dulje vrijeme ima primanja koja nisu puno manja od 39 tisuća kuna.

Ravnateljica, dr. Irena Hrstić pak tvrdi da je najveća plaća "ispala iz statistike" jer njezin iznos predstavlja devijaciju u statističkoj obradi isplaćenih "plaća".

- Dotična liječnica je iznimka u našoj ustanovi iz vrlo jednostavnog razloga. Ona je jedini pedijatar-neonatolog koji je u kontinuitetu dostupan za zbrinjavanje bolesne novorođenčadi - kaže ravnateljica.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar smartch
smartch
11:10 30.08.2019.

Pa u čem je problem, žena vjerojatno radi dežurstva i pedijatrica je. Pošten posao spašavanja života a ne radi ko uhljeb i baljezga o promjenama a niš ne radi.

MA
manap
11:25 30.08.2019.

Ne "bere" nego je odradila duplo! Meni je za normalno radno vrijeme od 7 do 15 u lipnju fond sati bio 160, a liječnica radi dan i noć i spašava živote. treba joj još povećati plaću da ne ode van.. Slušajte malo komentare liječnika i sestri - rade do iznemoglosti jer ih je premalo. Kad zatrebate njihovu pomoć onda ćete drugačije razmišljati.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
15:41 31.08.2019.

Ako se radi o neto plaći onda je pretjerano visoka bez obzira na dežurstva. U Hrvatskoj dok GOD je minimalac takav kakav je nebi smjelo biti veće plaće od 15000 neto, bez prekovremenih odnosno dežurstava. Sve iznad toga je ravno uhljebništvu. Naravno da sam za veće plaće ali za svakoga a ne samo za nekoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije