Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sama protiv svih

Liječnica u štrajku jer joj HZZO nameće novi informatički sustav

'Karlovac - Lijecnica opce medicine Gordana Dosen prosvjedovala zbog pritiska koji na nju vrsi HZZO jer ne zeli  prijeci na drugu informaticki sustav za izdavanje e-uputnica. Prosvjed je nazvan Prosvj
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
20.08.2010.
u 14:22

Tvrdi da su ostali karlovački liječnici prešli na novi informatički program, ali pod pritiskom da će ostati bez 30 posto glavarine i ugovora s HZZO-om.

Nakon što je HZZO 14. kolovoza liječnicima obiteljske medicine koji se koriste informatičkim sustavom Lord Primus blokirao kartice potrebne za rad s pacijentima i primjenu zdravstvenog informacijskog sustava Cezih, reagirali su liječnici diljem Hrvatske. Smatraju protuzakonitom odluku kojom je 200 liječnika i 350.000 pacijenata izbačeno iz sustava.

 Borit ću se dok mogu

To prijeti i dr. Gordani Došen. Jedina se u Karlovcu usprotivila nametanju novoga informatičkog sustava. I dalje koristi Lord Primus, ali je pitanje do kada. Osim gubitka dragocjenih podataka o svojim pacijentima, strahuje i od najavljenih sankcija HZZO-a, iz kojeg poručuju da će samo ordinacije s licenciranim programom moći koristiti sustav e-zdravstva

 – Ne znam što ću dalje. Nije mi cilj ostati bez 2600 pacijenata, koje bi HZZO vrlo brzo rasporedio na druge liječnike, ali su mene izabrali imenom i prezimenom. Borit ću se dok mogu – poručila je dr. Gordana Došen.

 Tvrdi da je među deset ponuđenih programa Lord Primus, koji su prije nekoliko godina uveli liječnici, bio najbolji. Međutim, izgubio je licenciju, a kreator programa pokrenuo je protiv Ministarstva zdravstva i HZZO-a sudski spor, koji još nije okončan.

 – U pitanju je osobni sukob mjerodavnih s kreatorom programa Lord Primus, i nije u redu da se sve to prelama preko leđa pacijenata. Zašto mijenjati nešto što je dobro – pita se dr. Gordana Došen. Napominje da je pokušala prijeći na neki od novih programa, ali nije u tome uspjela, čak niti uz pomoć informatičara. Uz to, izgubila je i vrlo važne podatke o cijepljenju djece. Tvrdi da su ostali karlovački liječnici prešli na novi program.

 Promjene, ali nagore

No, isključivo pod pritiskom da će izgubiti 30 posto glavarine ili ugovor s HZZO-om. U prosvjednoj čajanci za oporavak hrvatskog zdravstva podržali su je njezini pacijenti.

 – Punih 16 godina idem kod dr. Došen. Kao i ostalo osoblje, uvijek je na usluzi svima nama. Vrlo sam zadovoljna uslugom, ali i ogorčena nastalom situacijom. Stalno se nešto mijenja, a u zdravstvu je sve gore – kazala je Marija Vranić.

Komentara 17

MA
Macaktom
15:28 20.08.2010.

svi osim 200 liječnika su mogli a ovih 200 ne može prestanite farbati ljude i platite tih nekoliko k kuna i prebacite se na standardizirani program

MD
mdegregorio
16:04 20.08.2010.

Macaktom pitam se da li ti radiš za Mcs tvrtku čiji se program gure većini liječnika, iako će se velika većina složit da je Lord Primus mnogo kvalitetniji. Nitko nikog ne farba....a ako nisi iz struke i nisi vidio oba programa, nemaš pravo komentirat...

ST
sttipe
21:54 20.08.2010.

nije li u toku hajka na bivse uzimatelje pinke,njih par?dok ostatak i dalje reketari?ma divna zemlja,nema sta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije