Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iako nije u eu

Lihtenštajn 19. prosinca postaje član schengenskog prostora

granični prijelaz, schengen
Reuters/PIXSELL
14.12.2011.
u 12:24

Nizozemska je pristup prostoru blokirala Bugarskoj i Rumunjskoj zbog nedovoljne borbe protiv korupcije.

Lihtenštajn će 19. prosinca postati 26. država članica schengenskog prostora, koji građanima omogućuje slobodno putovanje kroz zemlje bez putovnice, prenosi EUobserver. Time će ta zemlja postati četvrta članica schengenskog prostora koja nije i članica Europske unije, uz Island, Norvešku i Švicarsku.

Odluku su donijeli ministri unutarnjih poslova Europske unije, koji su u priopćenju izjavili da Lihtenštajn ispunjava sve potrebne uvjete za praktičnu primjenu pravila utvrđenih schengenskim sporazumom.

Nizozemska je pak pristup zajedničkom prostoru blokirala Bugarskoj i Rumunjskoj, najnovijim članicama Europske unije, i to zbog nedovoljnog napretka u borbi protiv korupcije.

Komentara 3

DR
drug
14:03 14.12.2011.

Samo nek se pere lova

DZ
dzukaficuka
20:49 14.12.2011.

Baz za to LOVA od EU politicala onda bi ih imali na spisku.Ali EU ce proci kaoi sa Erom tako ce Sengen zvrsiti

PR
promatrac1965
22:20 14.12.2011.

E sad ce se schengen prostor obogatiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije