Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lidija Bertović nova ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera

Očekuje se da će nova ravnateljica unaprijediti poslovanje Plitvičkih jezera, poduzeti potrebne aktivnosti radi unapređenja turizma, turističke ponude i što kvalitetnijeg obavljanja komercijalnih djelatnosti, priopćili su u ministarstvu
17. kolovoza 2012. u 16:40 7 komentara 759 prikaza
'11.06.2010., Plitvice - Nacionalni park Plitvicka jezera, ilustracija.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
Foto: 'Dino Stanin/PIXSELL'

Lidija Bertović nova je ravnateljica Javne ustanove "Nacionalni park Plitvička jezera", a na mandat od četiri godine imenovao ju je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nakon provedenog javnog natječaja.

Dr. sc. Lidija Bertović diplomirala je 1993. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu nakon čega je otišla u Škotsku gdje je završila specijalistički ispit za profesora kemije te magistrirala. Od 1993. do 1998. radila je u ekološkom laboratoriju u SAD-u, a od 1998. do 2002.  u Škotskoj gdje je bila voditeljica projekta u naftno-istraživačkom laboratoriju. Nakon toga vratila se u Hrvatsku i radila u Ministarstvu zaštite okoliša, EkoTeinu d.o.o. Zagreb, Agenciji za posebni otpad d.o.o. Zagreb, bila savjetnica člana uprave Ine, a od prosinca 2009. ravnateljica Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

– Očekuje se da će nova ravnateljica unaprijediti poslovanje Javne ustanove “Nacionalni park Plitvička jezera“  radi postizanja što bolje zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti i što boljeg upravljanja zaštićenim područjem, da će poduzeti potrebne mjere i aktivnosti radi unapređenja turizma, turističke ponude i što kvalitetnijeg obavljanja komercijalnih djelatnosti. Također je potrebno pojačati suradnju s lokalnim zajednicama, što je zasigurno jedan od važnijih elemenata za razvoj nacionalnog parka – priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Elipso

  • kosnik:

    .. i član je SDP-a od ...

  • -obrisani-:

    Sudeći po kvalifikacijama i dosadašnjim angažiranjem i poslovima dotična će vjerovatno tražiti (i naći) naftu na Plitvicama, a ne unaprijediti poslovanje nacionalnog parka ?

  • zicco:

    konačno su maknuti Šutić i ostala stranačka subraća, fala Bogu!...ništa se za vrijeme njihove uprave nac.parkom nije napravilo, Plitvice izgledaju jednako kao i prije 30-tak godina, naravno, mislim na infrastrukturu...ljudi po inerciji dolaze, to je svjetska prirodna ljepota ali nažalost, ... prikaži još! bez adekvatne turističke valorizacije