Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ACI: 40 GODINA USPJEHA

Lider nautičkog turizma gradi 23. marinu: 'Hrvatska je danas regionalni predvodnik u nautičkom turizmu'

U Ičićima obilježena 40. obljetnica osnutka ACI-a
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
06.07.2023.
u 10:17

Za vrijeme prvog direktora lanca jadranskih marina, Veljka Barbierija, u samo 16 mjeseci sagrađeno je čak 16 marina, dok ih danas ACI ima 22

Najveći lanac marina na Mediteranu, hrvatski ACI, ovoga tjedna u svim svojim marinama duž Jadrana obilježava 40. obljetnicu poslovanja. Za vrijeme prvog direktora tog lanca jadranskih marina, Veljka Barbierija (kojeg se smatra i idejnim tvorcem), u samo 16 mjeseci sagrađeno je čak 16 marina. Danas ih ACI ima 22, a povodom velike i važne obljetnice dugogodišnjim zaposlenicima, ali i gostima, uručene su prigodne nagrade.

– ACI je velika obitelj i zato mnogi kolege ostaju dugi niz godina. Tijekom toliko godina radnog iskustva dožive se razne situacije, no ono što izdvajam je ljubav prema poslu i upravo to obiteljsko ozračje – izjavila je Neda Klanac, stručna suradnica za računovodstvo i financije, koja je u ACI-ju gotovo od početka, već 35 godina. Nagrade su jučer u ACI marini Opatija uručili predsjednik Uprave Kristijan Pavić te članovi Uprave Ivan Herak i Josip Ostrogović.

VEZANI ČLANCI:

– Osnutak ACI-ja kao jedinstvenog nacionalnog lanca marina označio je najvažniji iskorak u povijesti hrvatskog nautičkog turizma, a tome najbolje svjedočimo s odmakom od 40 godina. Hrvatska se danas ima puno pravo pohvaliti da je regionalni predvodnik u nautičkom turizmu – rekao je Kristijan Pavić uz zahvalu djelatnicima koji su posljednjih 40 godina stvarali ACI i omogućili da on danas bude jedna od najznačajnijih hrvatskih tvrtki. Član ACI-jeve Uprave Ivan Herak ističe kako dugu tradiciju ljubavi i brige prema moru i okolišu nastavljaju postavljajući tehnološke trendove i predvodeći zelenu energetsku tranziciju u nautičkom turizmu.

– Već danas se možemo pohvaliti tehnološki najnaprednijom marinom na Jadranu, a vrlo vjerojatno i na cijelom Mediteranu – ACI marinom Rovinj, kao i brojnim drugim lukama nautičkog turizma unutar našeg lanca, u kojima implementiramo podvodne robotske i senzorske tehnologije za upravljanje čistoćom, potrošnjom energenata i prometom u našim marinama – naglasio je Ivan Herak. ACI trenutačno u Rijeci gradi svoju 23. marinu.

– Nova marina promijenit će vizuru grada, a nadamo se da će do kraja godine početi gradnja morskog djela. Završetak i otvorenje morskog dijela očekujemo do 2025. godine, a zatim 2026. i otvorenje cijele marine. Ova 50 milijuna eura vrijedna marina raspolagat će s 230 vezova – istaknuo je član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović

VIDEO Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije