Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže veću cijenu

Lički mljekari u mirnom prosvjedu u znak podrške kolegama

traktori,kolona traktora,mljekari (1)
Ivica Galović/PIXSELL
26.02.2012.
u 13:27

Okupilo se četrdesetak mljekara iz svih krajeva Like, a neki ostaju dežurati i tijekom noći.

Predvođeni Udrugom uzgojivača Holstein goveda Ličko-senjske županije, lički mljekari danas točno u podne izašli su na prometnice u mirni prosvjed kako bi svojim kolegama koji prosvjeduju u Zagrebu dali podršku.

>> Mljekari blokirali promet u Slavoniji, Istri, kod Bjelovara...

Zauzeli su raskrižje kod Žute Lokve, okupili se na parkirališnom prostoru kako ne bi ometali promet.

- Dajemo podršku proizvođačima u borbi za cijenu mlijeka jer ono što otkupljivači nude ravno je samoubojstvu. Tako se ne može živjeti u Hrvatskoj, a kamoli u Lici. Želimo da nam se omogući cijena mlijeka kako bismo barem bili na pozitivnoj nuli, kazao nam je Ivan Matasić, predsjednik Udruge.

Dodaje kako su se okupilo četrdesetak mljekara iz svih krajeva Like, a neki ostaju dežurati i tijekom noći. Najviše nade polaže se u sutrašnji sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

Goran Fumić, predsjednik Udruge sirara Ličko-senjske županije, kazao nam je kako svi žele povratak otkupne cijene mlijeka iz 2009. kada je ona iznosila 2,70 kuna za litru plus kuna poticaja.
- Mlijeko je jedini dohodak od kojega živimo i želimo da se plati koliko vrijedi, poručio je Fumić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije