Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lički lovci zatečeni, odstrijeljen je neobičan albino medvjed?!

medo
Foto: Željko Mataija/VLM
1/2
29.10.2009.
u 16:36

Upućeniji tvrde da je riječ o rijetko viđenoj životinji, točnije albino smeđem medvjedu ili posve neobičnoj mutaciji o čemu će se sigurno još morati očitovati struka. Procjena starosti medvjeda nije bila jednostavna.

Lovačka “dobra” kob htjela je da lovac Ivica Miletić i njegov odstrijeljeni medvjed koji, doduše, nije kapitalac, danas u Lovincu odmah postanu tema širih lovačkih krugova. Riječ je o medvjedu neobično blijedog krzna, između boje bijele kave i svijetlo smeđe, bijelim pandžama, a i boja očiju ne odgovara uobičajenoj.

Upućeniji tvrde da je riječ o rijetko viđenoj životinji, točnije albino smeđem medvjedu ili posve neobičnoj mutaciji o čemu će se sigurno još morati očitovati struka. Iako je dobre tjelesne građe, niti procjena starosti medvjeda nije bila jednostavna pa su se lovci složili da je ipak riječ o zvijeri iz “prvog desetljeća“.

- Odlukom uprave LD-a Cvituša i po planu koji provodi resorno ministarstvo dobio sam obvezu prihrane pa ako se pojavi, i kalendarskog odstrela medvjeda u dopuštenoj kvoti. Odstrijelio sam ga u 5.40 sati, još se nije razdanilo na čeki Paklarić u području Resnika u ličkom sredogorju - kazao je Miletić.

- Oduševljenje mi je splasnulo kad sam ga vidio izbliza. Ovako što nikad nije viđeno u našoj državi. To mi je prema mom opisu odmah potvrdio i stručnjak za medvjede Đuro Hubert - rekao je Miletić.

Za kratkog izlaganja medvjeda u središtu Lovinca na trenutak je prekinuta i redovna nastava kako bi učenici vidjeli nešto nesvakidašnje.

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
17:25 29.10.2009.

a da nije koji sa bijelim carapama na putu za Zagreb svratio u sumu,i eto sto bi

KA
Kamenjak
17:58 29.10.2009.

Jadni smo mi ljudi da jadniji ne možemo biti.

CR
crocro
18:18 29.10.2009.

zaboravio sam napisati. Pogledajte sretno i ozareno lice ovoga lovca pokraj svojega plijena. Tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije