Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna pobjeda

Libijski pobunjenici osvojili tajno spremište kemijskog oružja?

Snage nacionalnog prijelaznog vijeća ušle u Sirt (1)
REUTERS/PIXSELL
22.09.2011.
u 10:58

Libija je navodno još 2004. godine radi zbližavanja sa Zapadom uništila zalihe kemijskog oružja i prekinula razvoj nuklearnog oružja

Libijska privremena vlast pronašla je kemijsko oružje nakon zauzimanja Jufre, jednog od posljednjih Gadafijevih uporišta duboko u Sahari.

– Područje Jufre je oslobođeno – kazao je Fatih Bashaagha, glasnogovornik Nacionalnog prijelaznog vijeća, i dodao, prenosi Telegraph, da je u gradu pronađeno skladište kemijskog otpada koje sada kontroliraju pobunjenici.

Bashaaghine izjave nisu potvrđene, ali poznato je da je Libija za vrijeme Gadafijeve vladavine još 2004. godine radi zbližavanja sa Zapadom navodno uništila svoje zalihe kemijskog oružja i prekinula razvoj nuklearnog oružja. Ipak, Organizacija za zabranu kemijskog oružja tvrdi da je Libija na tajnoj lokaciji čuvala zalihu od devet i pol tona iperita.

Komentara 10

Avatar nekakav
nekakav
11:24 22.09.2011.

pronašli su skladište kemijskog otpada.... vjerojatno je taj otpad iz razvijenih demokratskih zemalja zapada. skladište otpada. to ima odjek kao da je tamo bilo skladište kemijskog oružja. hej, ja sam čuo da su kod nas otkopali deponiju smeća... što to točno znači?

JA
JackRussell
11:38 22.09.2011.

nekakav@ ti si još jedan od onih koji bi da vide kemijsko oružje vlastitim očima i da se Gadafi slika zajedno s tim otopinama rekao da je to u produkciji Zapada....bolesnika neinteligentnih, neobrazovanih ima puno previše...

DA
damocles
16:51 22.09.2011.

koja trula propaganda od nato-a da bi opravdali f***am u libiji. sto ga nisu onda upotrebili to kemijsko oruzje kad ga imaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije