Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tripoli

Libijska prijestolnica bombardirana tijekom noći

Tripoli
Foto: REUTERS
1/3
28.04.2019.
u 07:31

Ne zna se koja su mjesta bila na meti tih zračnih udara, ali su novinari France Pressea čuli više snažnih detonacija u središtu Tripolija između 23.00 sata i ponoći dok se čulo brujanje zrakoplova iznad grada

Libijska prijestolnica Tripoli bombardirana je u subotu navečer, izvijestili su novinari francuske novinske agencije i stanovnici grada.

Ne zna se koja su mjesta bila na meti tih zračnih udara, ali su novinari France Pressea čuli više snažnih detonacija u središtu Tripolija između 23.00 sata i ponoći dok se čulo brujanje zrakoplova iznad grada.

"Čujemo neprekidnu paljbu (strojnica i protuzračnih topova) i povremeno zračne udare, ali ne znamo gdje točno", rekao je za AFP stanovnik koji živi na krajnjem zapadu Tripolija.

"Na Facebooku korisnici kažu da svoj dom trebaju napustiti svi koji žive blizu vojarne ili baza oružanih skupina. No bojimo se izaći na ulicu tako kasno", dodao je.

Već tri tjedna se vode borbe na prilazima prijestolnici u kojima sudjeluju snage odane vladi nacionalnog jedinstva (GNA) koju priznaje međunarodna zajednica i snage maršala Haftara, koji vlada na istoku zemlje i koji je 4. travnja poveo vojnu ofenzivu kako bi zauzeo prijestolnicu.

Borbe se uglavnom vode na kopnu, uz povremene zračne udare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije