Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon

Libijci povezani sa Gadafijem neće se moći kandidirati na izborima

Libija (1)
Reuters/AFP
02.01.2012.
u 21:52

- Ovo je vrlo bitan zakon zbog toga jer se mnogi žale kako su Gadafijevi suradnici i dalje na visokim položajima - kazao je Abeir Imnena, fakultetski profesor koji je uključen u pisanje zakona.

Stotine ljudi prosvjedovalo je posljednjih tjedana na ulicama Tripolija kako bi se oni povezani sa bivšim vođom Moamerom Gadafijem makli sa svojih položaja na kojima su ostali. Stoga je donesen novi zakon kojim je odlučeno kako se bivši Gadafijevi suradnici neće se smjeti natjecati na parlamentarnim izborima, izvještava Reuters.

- Ovo je vrlo bitan zakon zbog toga jer se mnogi žale kako su Gadafijevi suradnici i dalje na visokim položajima - kazao je Abeir Imnena, fakultetski profesor koji je uključen u pisanje zakona.

Izbori bi se trebali održati u lipnju - kazao je aktualni premijer Abdurrahim al-Keib.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
22:24 02.01.2012.

pa zar su i libijci pametniji od nas? a midozvoljavamo štetočinama da se neograničen broj puta kandidiraju bilo to hdz ili sdp....tak svejedno

Avatar nekakav
nekakav
08:03 04.01.2012.

vrlo mudar zakon. na vlast dovesti ljude koji nikad nisu bili u politici niti ne znaju funkcioniranje države. taman za složiti ekipu koja će donirati naftu i plin zapadu... i oprostiti im 200 mlrd dolara duga, te zaboraviti na 50 mlrd dolara keša koji je zapad potrošio, njihovog libijskog keša. onog istog s kojim je gadafi namjeravao osnovati afrički fond... eto, afrika je skoro pa oslobođena. ostalo je nešto crnaca, al to će ove nove bolesti potući. živio zapad i sloboda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije