Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Lex šerif'
Povratak na članak

Gradonačelnici ne dulje od 8 godina?

Očekuje se da ministar Kuščević dobije zeleno svjetlo za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi se spriječilo rušenje čelnika na proračunu, ali i ograničili mandati

Komentari 4

IV
ivica.vranjic
16:29 23.08.2017.

Puno dobrih prijedloga. Najviše osam godina u fotelji. Naknade za rad u izabranim tijelima na lokalnoj razini minimalizirati (ukinuti) jer se time vidi tko je iz kojih pobuda u politici. Ukinuti te sve silne općine, načelnike, kojekakva komunalna poduzeća, agencije, tko zna što. Napravit jasne rezove. Ukinuti županije i gradovima dati veću autonomiju i administrativno ih zaposliti priključenjem općina gradovima kojim gravitiraju. Od 428 općina i 128 gradova ustrojiti 128 gradova i time im dati na važnosti povećanjem broja žitelja u njima i raspolaganjem.sa više sredstava, a s daleko.manjom administracijom. To je jedini mogući ustroj regionalne reforme u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
18:57 23.08.2017.

i nacelnici, zupani, saborski zastupnici.......sve jednu politicku funkciju ograniciti na dva mandata........ne smije politika biti dozivotna profesija.....

VL
TS
ti shiba
21:25 23.08.2017.

Ha, Milan je bio gradonačelnik, i kad nije bio !

VL
TS
ti shiba
21:29 23.08.2017.

UŽAS, imat ćemo više povlaštenih mirovina ! Prvo pokrenuti ukidanje povlaštenih mirovina, jer za ovakve zakone koji oni donose, trebaju barem malo refundirati štetu koju su napravili !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.