Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNEZOVEC

Levačić: Uredite sve kanale, iz Zasadbrega nam dotječu fekalije

\'14.04.2010., Knezovec- Franjo Levacic iz Knezovca nezadovoljan stanjem kanalizacije u svom selu. Kako kaze, kanalizacija je od strane opcine vec dugo obecana, a od obecanja nista. Photo: Vjeran Zgan
VJERAN ŽGANEC ROGULJA / PIXSELL
21.04.2010.
u 15:15

Županijska uprava za ceste neće urediti zarasle kanale jer i Knezovčani ispuštaju otpadne vode u njih, pa se čeka reakcija Općine Šenkovec

Prljava voda i smeće u Knezovec teče po cesti iz Zasadbrega, koji je iznad nas, niz Zasačku ulicu. Smrad je nepodnošljiv, s vodom doteku i fekalije, stare flaše... Čim padne jača kiša, sve pliva. Odvodni kanali nisu uređeni, ne samo taj koji se spušta od Zasadbrega, a mostovi, to jest cijevi ispod ceste začepljeni. Ako ne dobivamo kanalizaciju, neka se barem urede kanali! – poruka je Franje Levačića vodstvu Općine Šenkovec i Županijskoj upravi za ceste. Najveće poplave, kaže, nastaju kod kulturnog doma, to jest pokraj stare škole.

– Nekad su kanali bili protočniji nego sada. Jedan je od najvećih problema što su ljudi koji su gradili s ove niže strane ceste, začepili ispuste. Te su cijevi nekad barem vodu provodile ispod ceste, pa je otjecala dalje niz brijeg. Sad više nema kamo otjecati – kaže Levačić.

– Jedan korak ispred vas smo. Pripremili smo javni natječaj da netko proširi i uredi jarke – poručuje mu Alen Kajmović, općinski pročelnik. Općina Šenkovec uzet će nekoga s mehanizacijom za pošljunčivanje putova i zadužiti ga da u sklopu tih radova pročisti i proširi kanale u Knezovcu, dodaje Vladimir Novak, načelnik Šenkovca.

Županijska uprava za ceste to, kaže Kajmović, neće napraviti zato što i dio samih Knezovčana pušta fekalne vode u kanale, što je zabranjeno.

– Oni će to srediti kad se lokalna uprava pobrine da nitko ne pušta svoju vodu u kanal. A to je moguće jedino da sve priključimo na kanalizaciju ili da kažnjavamo Šenkovčane i Knezovčane. A to sigurno ne budemo – kaže Kajmović.

Spas za Knezovec bila bi kanalizacija. Potpisan je ugovor s državom, no ministar Šuker treba dopustiti da se objavi natječaj za izvođača radova. – Već dulje od godinu dana čekamo da se raspiše natječaj. U najboljem slučaju to će se dogoditi u kolovozu. Tako da ne vjerujemo da će radovi početi ove godine. Ovisimo o onima koji imaju novce – kaže Kajmović. Knezovečka će se kanalizacija priključiti na kolektor u Mačkovcu. Tek nakon toga i Zasadbreg će se moći priključiti na knezovečku mrežu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije