Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanzemaljci u ny

Letjelica od 5,3 mil. lego-kockica 'sletjela' na Times Square

letjelica,lego
Reuters/PIXSELL
24.05.2013.
u 21:23

Spektakularna struktura koja je postavljena na Times Squareu napravljena je od više od 5,3 milijuna kockica, teška je 20.865 kilograma.

Mnogi stanovnici New Yorka okupili su se na Times Squareu kako bi dočekali – izvanzemaljce! Tako je izgledao prizor na predstavljanju replike svemirskog broda iz popularnih Ratova zvijezda, a da stvar bude još zanimljivija, letjelica je napravljena od lego-kockica. 

Spektakularna struktura koja je postavljena na Times Squareu napravljena je od više od 5,3 milijuna kockica, teška je 20.865 kilograma. Na njezinoj izradi radilo je 32 ljudi, a potrošeno je 17.000 radnih sati. Iz tvrtke Lego poručili su da se radi o stvarnoj replici broda iz Zvjezdanih staza odnosno da je letjelica napravljena u istoj veličini kao i brod napravljen za potrebe snimanja filma. Sastavljanje svemirskog broda počelo je prije godinu dana u Češkoj, da bi nakon toga brodom bio prebačen u SAD. Kada je stigla na američko tlo, maketa je prebačena u skladište u New Jarseyu gdje je rastavljena u tri dijela i kamionima dopremljena na Times Square.

Maketa koja reklamira seriju ‘Yodine kronike’ ostat će na Timesu do subote kada će biti prebačena u Legoland kraj San Diega.

>>Iznenanđenje u slavnom Louvreu: Stižu Jediji, druidi i Chewbacca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije