Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradili vjernost

Let od dvije minute: Milijunta putnica na najkraćoj zrakoplovnoj liniji na svijetu

Zrakoplov
Foto: Thinkstock
1/4
01.11.2016.
u 12:30

Škotska regionalna zrakoplovna kompanija Loganair leti na toj ruti od 1967., a u ponedjeljak je buketom cvijeća nagradila svoju vjernu putnicu Anne Rendall

Najkraća zrakoplovna linija na svijetu, malena ruta između dvaju zabačenih britanskih otoka, proslavila je u ponedjeljak svoju milijuntu putnicu.

Let dug 2,7 kilometara između otoka Westray i Papa Westray Orkneyskih otoka, sjeveroistočno od Škotske, drži Guinnessov rekord kao najkraća zrakoplovna linija.

Let zrakoplovom tipa Britten Norman Islander koji ima osam sjedala traje dvije minute, a uz povoljne vjetrove samo 47 sekundi. Dio je rute koja povezuje glavni grad Orkneyskog otočja Kirkwall s ostalim naseljima na arhipelagu.

Škotska regionalna zrakoplovna kompanija Loganair leti na toj ruti od 1967., a u ponedjeljak je buketom cvijeća nagradila svoju vjernu putnicu Anne Rendall. Službenica Škotske kraljevske banke letila je tom kompanijom više od 10.000 puta, obilazeći otočna naselja i rješavajući njihove bankovne poslove.

"Ruta je dragulj u našoj mreži i poznata je širom svijeta", rekao je direktor kompanije Jonathan Hinkles, ističući da je od ključne važnosti za život ljudi na tom području.

>> Najbolji tata: Svima na letu podijelio slatkiše da bi njegova kći (3) mogla doživjeti blagdan

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
14:47 01.11.2016.

let traje 2 minute, ali uz dolazak na aerodrom, čekanje, ukrcaj i iskrcaj traje sigurno sat vremena. a trabakulom se stigne za 20 minuta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije