Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

Lesar: Vlada će nam uzeti regrese, božićnice, darove za djecu...

lesar (1)
Igor Kralj/Pixsell
04.06.2010.
u 14:49

Smatramo da su predložene izmjene Zakona o radu pogubne za interese radnika, poručili su iz Hrvatskih laburista.

Hrvatski laburisti – Stranka rada prihvaća poziv i pridružuje se akciji svih sindikalnih središnjica u prikupljanju 450.000 potpisa sa zahtjevom Hrvatskom saboru da raspiše zakonodavni referendum o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Od predsjednika Hrvatskog sabora zatražit ćemo da se rasprava o prijedlogu zakona ne otvara prije isteka zakonskog roka do 15 dana u kojemu se potpisi prikupljaju. Smatramo da su predložene izmjene Zakona o radu pogubne za interese radnika jer se njima ukida sustav kolektivnih ugovora i ugovaranja materijalna prava radnika koja nisu predmet prava utvrđenih zakonom.

Nestankom kolektivnih ugovora nestaju i utvrđena prava zaposlenih na uvećanu plaću za noćni i prekovremeni rad, rad nedjeljom i državnim blagdanom, povećanje plaće za 0,5% po godini staža, naknade putnih troškova, jubilarne nagrade, povećani broj dana godišnjeg odmora zavisno o godinama radnog staža, regres za godišnji odmor , božićnice, darovi za djecu... navodi se u priopćenju te stranke koju potpisuje njen predsjednik Dragutin Lesar.

Hrvatski laburisti - Stranka rada i njezini ogranci akciju prikupljanja potpisa organizirat će u Puli, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Kutini, Sisku, Osijeku, Varaždinu, Čakovcu, Novom Marofu, Karlovcu i Križevcima na gradskim trgovima i ostalim javnim mjestima.

Komentara 19

Avatar deziderij
deziderij
15:13 04.06.2010.

Zar samo te sitnice ? Vlada, ne samo da uzima, ona i otima i prodaje i poklanja. Pa to su beskrupulozni gadovi koji su nas doveli do prosjačkog štapa, pa zar to nitko ne vidi ? Mi smo Grčka samo još nitko nije javno rekao da je \"car gol\".

OR
ordinaryhandsome
15:36 04.06.2010.

pa mi smo Grčka već 15 godina.. samo naravno, sad kad se sve prodalo, i deficit stigao do maksimuma.. nema se. nema se gdje uzet više jel. ovoj je uništavanje izgleda bio i jedini posao. I još ih narod krozoz PDV lijepo platio za sve to, te sebe usput uništio..

DU
Deleted user
07:51 07.06.2010.

Dvadeset godina radim kod privatnika! Nikad nisam dobio božićnicu i regres.A kamoli uskrsnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije