Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava na Faceu

Lesar usporedio legalizaciju 'trave' i prostitucije. Evo što mu je odgovorila Sarnavka!

Dragutin Lesar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.03.2014.
u 15:34

"Smiješno je i tužno miješati prostituciju i travu jer je Holy govorila o korištenju ulja u medicinske svrhe, a ne duvanju", napisala je Sanja Sarnavka.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar u statusu na Facebooku pita svoje "prijatelje" bi li podržali legalizaciju prostitucije kako bi se stalo na kraj kriminalu.

"Čitam da neki predlažu legalizaciju 'trave' kako bi se stalo na kraj kriminalu", piše Lesar u statusu očito aludirajući na izjave predsjednice stranke ORaH Mirele Holy koja posljednjih tjedana govori da je "legalizacija indijske konoplje jedna od metoda kako se uspješno možemo boriti i protiv mafije i organiziranog kriminala".

"Smiješno je i tužno miješati prostituciju i travu"

"Biste li podržali legalizaciju prostitucije kako bi se stalo na kraj kriminalu? A tek efekt u državnom proračunu!", piše dalje Lesar u statusu. Njegovo pitanje u četiri sata prikupilo je više od 80 komentara, a jedna od komentatorica bila je Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e.

"Smiješno je i tužno miješati prostituciju i travu jer je Holy govorila o korištenju ulja u medicinske svrhe, a ne duvanju", piše Sarnavka i dodaje kako "ljudi koji boluju od karcinoma dižu kredite i skrivećki nabavljaju ovaj lijek". "A prostituciju se može legalizirati kad žene, pružateljice usluge, postanu cijenjene članice društva kao što su njihovi klijenti. A to znači – nikada", zaključila je svoj komentar Sarnavka.

Lesar joj je odgovorio da "nikoga nije spominjao". "Ali pošto ste vi spomenuli, evo što piše: Holy je za legalizaciju 'trave': Time bi zadali udarac kriminalu. Ako se indijska konoplja legalizira, onda to stavljate pod kontrolu države i onda nema pokušaja mafije da se stvore novi ovisnici među djecom, rekla je Holy", napisao je u komentaru Lesar.

>>Holy: Legalizacija konoplje je jedna od metoda kako se uspješno možemo boriti i protiv mafije

>>Legalizacija marihuane? Holy: Korist za teško bolesne. Mesić: Put je prema teškim drogama!

Komentara 29

KO
Kora
16:12 07.03.2014.

A najstariji zanat na svijetu, što se ne bi legalizirao? I radnici prodaju svoje tijelo, svoju sirovu snagu, intelektualci prodaju pamet itd., u čemu je razlika? Bitno je da postoji izbor, da nije prinuda, u tome je bit slobode.

Avatar jure23
jure23
15:45 07.03.2014.

danas trava , sutra heroin,, danas homoseksualci , sutra pedofili.. kuda ide ovaj narod ??

KA
kafka
16:12 07.03.2014.

Zar je ulje konoplje zabranjeno pa bi se ono legaliziralo kako Sarnarka kaže? Mislio sam da je legalna prodaja konopljina ulja. Vidio sam da se prodaje na nekim štandovima pri nekim manifestacijama. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije