Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF LABURISTA

Lesar: Tvrtke zbog CEFTA-e sele proizvodnju iz Hrvatske

dragutin lesar (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
02.04.2013.
u 12:24

Hrvatska zbog toga gubi radna mjesta, i to nije za igru, naglasio je Dragutin Lesar

– Upozoravali smo cijelo vrijeme da Hrvatska u Europsku uniju u gospodarskom smislu ulazi nedovoljno pripremljena, i sad su odjednom svi otkrili dva problema. Ulaskom Hrvatske u EU Hrvatska gubi sve privilegije na tržištu CEFTA-e, dakle Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Moldavije... Na to tržište Hrvatska je prošle godine izvezla milijardu i 660 milijuna eura robe, od čega 45 posto hrane. Mesne prerađevine, konditorska industrija, voće, povrće i duhan hrvatski su proizvodi koji od 1. srpnja na tom tržištu više nemaju bescarinski plasman – kazao je Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Uputio je apel Vladi da prema svim proizvođačima koji 1. srpnja zbog CEFTA-e gube povlašteni status hitno intervenira s kreditnim linijama jeftinog kapitala, sniženim kamatnim stopama putem Hrvatske banke za obnovu i razvoj, kako bi na tom tržištu bili konkurentni.

– Dio proizvođača već je počeo seliti proizvodnju iz Hrvatske u te države. Hrvatska zbog toga gubi radna mjesta, i to nije za igru – istaknuo je Lesar, koji je govorio i zaštiti prehrambenih proizvoda.

>> Proizvodnju sele u BiH i Srbiju, bez posla ostaje 4000 radnika!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije