Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski laburisti

Lesar se javno ispričao Ozrenu Matijaševiću: Nije bio kandidat

'22.08.2012., Sibenik - Ozren Matijasevic, predsjednik HUS-a, na konferenciji za novinare o Milanovicevom neutemeljenom optimizmu.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
Duško Marušić/Pixsell
Autori: sv, kh/VLM
09.01.2013.
u 08:55

Laburisti kažu kako je istina da se Dragutin Lesar sastao s Matijaševićem krajem listopada lani, ali na tom sastanku je Matijašević jasno rekao kako ne želi ući u politiku

– Zbog špekulacija koje se još uvijek pojavljuju u dijelu medija oko nepostojeće kandidature g. Matijaševića za gradonačelnika grada Splita, Hrvatski laburisti – Stranka rada još jednom naglašava kako Ozren Matijašević nikad nije bio kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Splita, niti je splitski ogranak ili Predsjedništvo stranke o tome ikada odlučivalo – priopćili su to Hrvatski laburisti.

Kažu kako je istina da se Dragutin Lesar sastao s Matijaševićem krajem listopada lani, ali na tom sastanku je Matijašević jasno rekao kako ne želi ući u politiku te da nema nikakvih ambicija za gradonačelnika Splita što je Lesar prihvatio.

Zbog toga se Lesar ispričava Matijaševiću jer se u dijelu medija unatoč njegovom demantiju još spominje kako je Matijašević kandidat Laburista za gradonačelnika Splita.

– Također, u dijelu medija iznesena je neistina da je D. Lesar vrijeđao Dalmatince, što nije točno. Točno je jedino da je dva bivša čelnika splitskog ogranka nazvao nesposobnima, neodgovornima i prevrtljivima, što se pokazalo točnim kada su prešli u stranku koja ideološki i programski zastupa stavove i vrijednosti u potpunosti drugačije od onih koje zastupaju Laburisti – priopćeno je iz središnjice stranke. Tvrde kako je bivše splitsko rukovodstvo, koje je nedavno prešlo u HDSSD destruiralo rad Laburista kako bi onemogućili kandidaturu Milana Štrljića koji je u subotu izabran za novog predsjednika splitskog ogranka.

– Osim toga, bivša dva čelnika splitskog ogranka su u proteklih nekoliko mjeseci nudili mandate koje bi Laburisti osvojili na izborima lokalnom čelniku splitskog SDP-a. Na taj su način za sebe željeli istrgovati funkcije i pozicije za koje nemaju ni kompetencije ni sposobnosti. Suspendiravši bivšeg čelnika splitskog ogranka zbog grubog kršenja akata stranke, Predsjedništvo stranke spriječilo je taj nemoralan čin, a on je nakon toga i izašao iz stranke, ne čekajući presudu Suda časti. Nakon toga splitski SDP, uvidjevši da neće moći trgovati našim mandatima, njih je odbacio i ispljunuo kao žvakaću gumu – priopćili su Laburisti.

Marin Jurjević, predsjednik SDP-a tvrdi kako nije istina da je sa njim iakda kontaktirao neki član Hrvatskih laburista.

– To je plod Lesarove mašte, halucinacije ili zloće. Neka svoje preobleme rješava sa svojim članovima – poručio je Jurjević.

>> Laburisti: Split je prevažan grad, želimo biti treća politička snaga

Komentara 3

JA
Jacob54
09:23 09.01.2013.

Naravno da nije bio vaš kandidat.On samo takvim izjavama o sebi želi tepati!

BA
Bay
09:31 09.01.2013.

Cijenjeni može samo biti jedan kvalitetan nosač sindikalnih transparenata i ničega drugog ... Bila bi prava strava da taj lik postane gradonačelnik Splita ...

MA
magnum2013
10:49 09.01.2013.

Pa ja neznam zašto Matijašević nebi bio kandidat Laburista u Splitu. Sindikalac, idejom blizak Lesaru a tu su ionako skupljeni sindikalni povjerenici. Još samo da se pojavi ideja da Sever bude kandidat u ZG i eto ti ga. Prodavaći magle izgleda da uvijek dobro kotiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije