Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lesar se javno ispričao Ozrenu Matijaševiću: Nije bio kandidat

Laburisti kažu kako je istina da se Dragutin Lesar sastao s Matijaševićem krajem listopada lani, ali na tom sastanku je Matijašević jasno rekao kako ne želi ući u politiku
09. siječnja 2013. u 08:55 3 komentara 2 prikaza
'22.08.2012., Sibenik - Ozren Matijasevic, predsjednik HUS-a, na konferenciji za novinare o Milanovicevom neutemeljenom optimizmu.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
Foto: Duško Marušić/Pixsell

– Zbog špekulacija koje se još uvijek pojavljuju u dijelu medija oko nepostojeće kandidature g. Matijaševića za gradonačelnika grada Splita, Hrvatski laburisti – Stranka rada još jednom naglašava kako Ozren Matijašević nikad nije bio kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Splita, niti je splitski ogranak ili Predsjedništvo stranke o tome ikada odlučivalo – priopćili su to Hrvatski laburisti.

Kažu kako je istina da se Dragutin Lesar sastao s Matijaševićem krajem listopada lani, ali na tom sastanku je Matijašević jasno rekao kako ne želi ući u politiku te da nema nikakvih ambicija za gradonačelnika Splita što je Lesar prihvatio.

Zbog toga se Lesar ispričava Matijaševiću jer se u dijelu medija unatoč njegovom demantiju još spominje kako je Matijašević kandidat Laburista za gradonačelnika Splita.

– Također, u dijelu medija iznesena je neistina da je D. Lesar vrijeđao Dalmatince, što nije točno. Točno je jedino da je dva bivša čelnika splitskog ogranka nazvao nesposobnima, neodgovornima i prevrtljivima, što se pokazalo točnim kada su prešli u stranku koja ideološki i programski zastupa stavove i vrijednosti u potpunosti drugačije od onih koje zastupaju Laburisti – priopćeno je iz središnjice stranke. Tvrde kako je bivše splitsko rukovodstvo, koje je nedavno prešlo u HDSSD destruiralo rad Laburista kako bi onemogućili kandidaturu Milana Štrljića koji je u subotu izabran za novog predsjednika splitskog ogranka.

– Osim toga, bivša dva čelnika splitskog ogranka su u proteklih nekoliko mjeseci nudili mandate koje bi Laburisti osvojili na izborima lokalnom čelniku splitskog SDP-a. Na taj su način za sebe željeli istrgovati funkcije i pozicije za koje nemaju ni kompetencije ni sposobnosti. Suspendiravši bivšeg čelnika splitskog ogranka zbog grubog kršenja akata stranke, Predsjedništvo stranke spriječilo je taj nemoralan čin, a on je nakon toga i izašao iz stranke, ne čekajući presudu Suda časti. Nakon toga splitski SDP, uvidjevši da neće moći trgovati našim mandatima, njih je odbacio i ispljunuo kao žvakaću gumu – priopćili su Laburisti.

Marin Jurjević, predsjednik SDP-a tvrdi kako nije istina da je sa njim iakda kontaktirao neki član Hrvatskih laburista.

– To je plod Lesarove mašte, halucinacije ili zloće. Neka svoje preobleme rješava sa svojim članovima – poručio je Jurjević.

>> Laburisti: Split je prevažan grad, želimo biti treća politička snaga

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Jacob54:

    Naravno da nije bio vaš kandidat.On samo takvim izjavama o sebi želi tepati!

  • Bay:

    Cijenjeni može samo biti jedan kvalitetan nosač sindikalnih transparenata i ničega drugog ... Bila bi prava strava da taj lik postane gradonačelnik Splita ...

  • magnum2013:

    Pa ja neznam zašto Matijašević nebi bio kandidat Laburista u Splitu. Sindikalac, idejom blizak Lesaru a tu su ionako skupljeni sindikalni povjerenici. Još samo da se pojavi ideja da Sever bude kandidat u ZG i eto ti ga. Prodavaći magle ... prikaži još! izgleda da uvijek dobro kotiraju