Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI LABURISTI

Lesar s brošem u obliku kahlice: Zbogom socijalnoj državi!

lesar (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
21.04.2010.
u 13:01

Program gospodarskog oporavka uništit će ostatke srednje klase jer ukidanjem svih poreznih olakšica najveći broj građana gubi više nego što dobiva, uvjeren je Lesar.

Zbogom socijalnoj državi! Tim je riječima opisao novi premijerkin program gospodarskog oporavka zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar dodavši kako je za njegovu stranku ovaj program neprihvatljiv što je pokazao i brošem u obliku kahlice kojim se okitio.

- To je nešto na što ide guzica - objasnio je Lesar svoj novi modni dodatak. Možda ga je na kahlicu inspirirala rečenica u programu da su za gospodarski rast i razvoj odgovorni svi hrvatski građani.

- Ne mogu se sjetiti kada je ova Vlada pitala građane za bilo što, a sada ih poziva na odgovornost za gospodarski rast i razvoj. Preduvjet za promjenu gospodarske slike jest promjena sustava vrijednosti, a ako nude promjenu svijesti, kako to misle napraviti s istim ljudima? Zbog toga za mene ovaj program nije provediv. Da bi bio, Kosor trebaju tri do četiri sposobna ministra i jedan dobar premijer - poručio je Lesar.

Neprihvatljivo mu je i što se država namjerava manje uplitati u gospodarske tijekove. Kriza u svijetu, kaže, ionako je pokazala da zakoni tržišta nisu svemogući niti pravedni.

- Ja u tome vidim bježanje od odgovornosti i činjenicu da su vlast u Hrvatskoj preuzeli kapitalisti. Najavljuju i privatizaciju svega i svačega. Nadam se samo da neće uspjeti prodati i izvore pitke vode, šume, prometnu infrastrukturu, ostale energetske resurse... Nema ni poreza na imovinu i kapitalnu dobit. Kaže ministar Šuker da su od toga odustali jer u Hrvatskoj živi mali broj bogataša. On očito zaboravlja da ti bogataši upravljaju sa 60 posto vrijednosti koju Hrvatska ima - napominje Lesar.

Uvjeren je da će program uništiti ostatke srednje klase jer ukidanjem svih poreznih olakšica najveći broj građana gubi više nego što dobiva.

- Jedino što prihvaćamo jest smanjenje parafiskalnih obveza, smanjenje duga prema gospodarstvu i ukidanje povlaštenih mirovina - rekao je Lesar.

Komentara 30

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:33 21.04.2010.

Nagradno pitanje od MILJUN kuna - za Lesara, sve njegove troll-ove, klonove i rođake: ima li ikakve blage veze Lesar s \"laburistima\" ili radnicima, osim po tome što su ga radnici sa svojom sindikalnom članarinom obilato i debelo plačali?

Avatar vila velebita
vila velebita
14:40 21.04.2010.

Ma MarkoHR, hebes Lesara, nije on bitan. Važno je uništavanje srednjeg sloja kojese kontinuirano provodi. Imati ćemo sloj bogatih i siromašnih - 1% i 99%. To nije ono za što smo se borili.

MI
mikec
13:48 21.04.2010.

Jedan prijedlog Forumasima, dragi prijatelj kupimo KAHLJICE za PREMIJERKU I NJEZINE MINISTRE NEKA SERU U KAHLJICE A NE PO SIROTINJI. Lijep pozdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije