Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvarski laburisti

Lesar o novoj stranci: Djelovat ćemo za radnike i njihove interese

dragutin lesar
Igor Kralj/PIXSELL
15.03.2010.
u 12:11

Lesar tvrdi da u Hrvatskoj trenutačno nema niti jedne stranke koja štiti radnike te da to u zadnjih 20 godina nije radio ni SDP. - To je stranka poput mog seksualnog života - konstruktivno suzdržano.

Hrvatski laburisti – Stranka rada – najnovija je stranka na političkom nebu koju je danas predstavio njezin predsjednik Dragutin Lesar.

Riječ je o stranci koja će, kaže Lesar, predstavljati interese radnika i djelovati za njih kao i za sve one koji žive od svoga rada, od radnika u tvornici, na gradilištu ili traci, preko liječnika, slobodnih profesija, seljaka, umjetnika do sveučilišnih profesora i akademika.

Lesar tvrdi da u Hrvatskoj trenutačno nema niti jedne stranke koja štiti radnike te da to u zadnjih 20 godina nije radio ni SDP.
– To je stranka poput mog seksualnog života – konstruktivno suzdržano.

Istaknuo je kako će stranka štititi radnike od kapitalista i neoliberalnog kapitalizma koji je u Hrvatskoj uzeo maha.

Lesar je istaknuo da prije izbora nova stranka neće koalirati ni s kim, ali da će izbirljivi biti nakon izbora. Ne vjeruje da će novi izbori biti prije iduće godine jer "nema tako čvrstog ljepila kao što je vlast" i ne prognozira koliko će njegova nova stranka osvojiti mandata na izborima.

- Ono po čemu se mi razlikujemo i od Vlade i od oporbe jest što u Hrvatsku želimo uvesti neposrednu demokraciju, da građani na referendumu odlučuju o ulasku u NATO, Europsku uniju, o ustavnim promjenama, arbitražama. Želimo pravilnu raspodjelu društvenog bogatstva. Europska nam unija nije cilj nego sredstvo za bolju Hrvatsku i držimo da sve što je državno se ne smije dalje rasprodavati, želimo da se uvede moratorij na rasprodaju - rekao je Lesar.

Komentara 18

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:49 17.03.2010.

Malo su zakasnili. Jos malo pa nece biti radnika.

XY
xychhr200
12:39 15.03.2010.

Tako je... treba maknuti ove SMRADOVE, NESPOSOBNJAKOVIĆE, PLJAČKAŠE i GNJAVATORE naroda iz fotelja i SVE važnije odluke prepuštati narodu na referendumima. To će onda voditi u demokraciju, a ne ovaj totalistički i represivni sustav... s ciljem da se što višeiše opljačka i oguli narod.

BS
bstrabi2
10:31 16.03.2010.

U Pravu je Lesar što kaže za SDP.Jer oni i njihova grupa Čačić,Jakovčić i ostala bagra je namjerno.Rušila ovu državu,a ne vladu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije