Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poručili im da koriste javni prijevoz

Ostojića naljutili sindikati: Oni se prvi trebaju odreći 50 posto plaće!

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.02.2014.
u 16:27

"Mislim da treba naći mjeru i reći da ovo zaista nije najvažnija stvar", rekao je Ranko Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zadovoljan je jer policija "napokon dobiva automobile koji su im potrebni za obavljanje svoga posla".

– Mislim da je to lažno, kao što su bile lažne priče o 132 terenca, o tome da je netko uzeo dječje vrtiće, škole itd., a ne možete prikazati sliku nijednog od tih terenaca. Moram reći da mi je izuzetno drago da policija dobiva opremu, jer se u tim autima neću voziti ja, nego oni – primijetio je Ostojić te dodao da su i do sada imali službene automobile više klase.

– Ali nema potrebe da to pravdam. Znači do sada je mogao biti Audi A8, a sada može biti A6, znači viša klasa se spušta u nižu. Prema tome ta tema, a riječ je o lizingu, ne o kupnji automobila, nije najbitnija u ovoj situaciji. Druga stvar koju treba istaknuti jest da se uzimaju automobili sa servisima, sa svim drugim dijelovima. Znači ne kupuju se auti, ne plaćaju se troškovi održavanja na taj način. Ne želim braniti ovu odluku, ali ni ići za demagogijom pa izjaviti kako nećemo putovati automobilima nego na drugi način. Mislim da treba naći mjeru i reći da ovo zaista nije najvažnija stvar – uvjeren je Ostojić. Na komentar da su im sindikati poručili da se odreknu 50 posto svoje plaće i počnu koristiti javni prijevoz, ministar je odgovorio:

– Ako bi se itko trebao odreći 50 posto plaće, to bi oni prvi trebali napraviti. Kad budu svi sindikalni vođe skinuli sebi 50 posto plaće, onda ću i ja skinuti sebi – najavio je ministar te se osvrnuo na rebalans proračuna te kazao da nijedan od ministara ne smije biti sebičan u tim rezovima i misliti samo na svoj resor nego "mora gledati ukupnost". On je već pripremio rezove u svom resoru.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Bili smo vrlo restriktivni, radili na brojnim uštedama još dok smo planirali troškove za ovu godinu, i to je ono što je točka prijepora – tvrdi Ranko Ostojić.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je da je njegov službeni automobil Audi A6 i da je njime prijeđeno "nekoliko tisuća kilometara".

– Trebamo naći mjeru u onome što nam je potrebno za službena putovanja i, naravno, ne pretjerivati pri tome s cijenom. Tako da ja neću navesti koji je automobil primjeren automobil da ne bi ispalo kako favoriziram neku marku ili takvo nešto, ali može se sigurno naći neki dobar pristup rješavanju toga problema i o tome treba razgovarati – kazao je Miljenić.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar također se osvrnuo na kupnju automobila.

– Nekoliko ministara i premijer kažu da nisu oni ti koji su odlučivali kakve će se automobile za njih kupiti. Očito im, trebalo bi istražiti, netko podvaljuje ove Audije. Trebali bi Milanović i ostali dobro razmisliti pa zatražiti istragu o tome tko im je to podvalio, a oni su protiv toga. Šalu na stranu, to su strateške odluke i ne vjerujem da su prošle mimo njih, da nisu znali o čemu je riječ i da nisu mogli u tome sudjelovati. Ako je doista tako, onda je to još veći minus za izvršnu vlast – komentirao je Lesar.

Komentara 57

AL
Alkana
16:51 17.02.2014.

To kupovanje preskupih luksuznih auta u državi usporedila bih sa obitelji koja gladuje i nema ni za osnovne potrebe a otac sebi kupuje luksuzni auto na kredit od dječjeg doplatka

DU
Deleted user
16:57 17.02.2014.

Na Markovu trgu je parkirano vise luksuznih limuzina nego pred njemackom vladom ili parlamentom u Londonu zajedno! Nema veze sto narod kopa po kantama za smece, bitno je da se ministri voze u limuzinama....... Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

C0
cos 01
16:41 17.02.2014.

Nadan Vidošević : Znate kako je, muž uvijek dozna zadnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije