Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Sabora

Lesar i Stazić tražili očitovanje Popijača zbog Večernjeg lista

\'15.03.2010. Zagreb - Hrvatska, U europskom domu predstavljen je program nove stranke Hrvatski laburisti.Dragutin Lesar. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/Pixsell
08.04.2011.
u 14:10

Zahtjevima Lesara i Stazića pridružio se i HDZ-ov Andrija Hebrang koji je kazao da se ovdje radi o ozbiljnom problemu

Čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar zatražio je tijekom današnje saborske sjednice da se pred zastupnicima pojave ministar gospodarstva Đuro Popijač i glavni državni inspektor te da objasne zašto u Večernjem listu nije bila inspekcija rada.

- Redakcija Večernjeg lista je u štrajku više od deset dana, a štrajkaški odbor prvog je dana štrajka uputio zahtjev inspekciji rada da se napravi kontrola ugovora, objasnio je Lesar te dodao da se nadležni inspektor već deset dana ne odaziva pozivu štrajkaškog odbora.

Lesarovom se zahtjevu pridružio i Nenad Stazić iz SDP-a koji je naglasio da se u Hrvatskoj konstantno krše prava radnika.

- Zanima nas zašto Državni inspektorat ne radi svoj posao, zbog lijenosti, nesposobnosti ili po nečijem nalogu, upitao je Stazić i dodao da se dotični poslodavac u svojoj zemlji sigurno ne bi tako ponašao prema radnicima.

- Tretiraju li ti strani poslodavci hrvatske radnike kao niža bića i smatraju li da s njima mogu raditi što ih je volja?, upitao se Stazić.

Zahtjevima Lesara i Stazića pridružio se i HDZ-ov Andrija Hebrang koji je kazao kako se ovdje radi o ozbiljnom problemu.

- Ako Državni inspektorat ne radi svoj posao, onda je to ozbiljan problem. Treba ispitati ovdje iznesene navode te sprovesti odgovarajuće mjere, a radnicima treba pružiti punu zaštitu, zaključio je Hebrang.

Komentara 2

AM
amato
21:50 08.04.2011.

Što je s Vama drug Hebrang. Što je s stranačkom stegom. Od kuda Vam pravo na vlastito mišljenje.

1O
1st-opinion
11:47 10.04.2011.

Zato sto je HDZ stvarni vlasnik Vecernjeg lista a Styria je tek nominalni vlasnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije