Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Leovac: HDZ i HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru uvode ćirilicu

mladen leovac
Goran Ferbežar/PIXSELL
19.02.2010.
u 13:33

Predsjednik županijskog HSP-a na današnjoj konferenciji za novinare optužio je HDZ i HSP dr. Ante Starčević za političku trgovinu sa SDSS-om.

- Uvođenje ćirilice kao službenoga pisma u Vukovaru rezultat je političke trgovine HDZ-a i SDSS-a, a najodgovorniji za ovaj čin su HDZ i HSP dr. Ante Starčević, koji su zajedno sa SDSS-om prošle godine izglasali novi Statut Grada Vukovara, u kojemu se, u članku 61., srpskoj nacionalnoj manjini to i omogućuje, rekao je Mladen Leovac, predsjednik županijskog HSP-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

Iz HSP-a su zbog spornoga članka Statuta najavili podnošenje zahtjeva za raspisivanje referenduma kojim će građani Vukovara moći sami odlučiti o tome žele li ili ne ćirilicu kao službeno pismo u Vukovaru.

- S prikupljanjem potpisa krećemo uskoro jer moramo ispuniti određene zakonske preduvjete. Ići ćemo bukvalno od vrata do vrata, najavio je Leovac, dodajući da je licemjerno od čelnika vukovarskog HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević da sada preko medija tvrde da od ćirilice u Vukovaru neće biti ništa.

– Ovom prilikom pozivamo građane da ne nasjedaju na izjave Petra Mlinarića i Tomislava Džanka jer su oni vrlo dobro znali što se izglasava. Ako zaista misle drukčije, neka iskoriste statutarnu mogućnost i s trećinom vijećnika zatraže izmjene Statuta ili neka ga promijene kao što su promijenili i stari iz 2001. gdje se jasno navodilo da je službeni jezik u Vukovaru hrvatski, a pismo latinica, naglasio je Leovac.

U HSP-u smatraju da su najveći pobjednici političke trgovine u Vukovaru u SDSS-u jer su dobili što su željeli, a očito su i stranka koja ili HDZ-u ili SDP-u donosi većinu.

– Očigledno je da je u ljetošnjim razgovorima HDZ ponudio više i zato imaju većinu u vijeću, zaključio je Leovac.

Komentara 18

OB
-obrisani-
14:02 19.02.2010.

Tima koji uvode ćirilicu i to još u Vukovaru, ako je uvode, treba polomiti kičmu, bez obzira što je inače karakterno nemaju !

OB
-obrisani-
14:16 19.02.2010.

jedna je stranka prava, a svi drugi su izdajnici

MM
Mladen Miletić
14:06 19.02.2010.

Leovac: HDZ i HSP dr. Ante Starčević u Vukovaru uvode ćirilicu , koliko smo užasno zaostali u odnosu na Srbe čudo jedno. Nebi niti to sada naša pamet balkanska dozvolila da budemo normalni da nema EU , AU nauči nas reda !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije