Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAOMI PRIJETI KAZNA

Leonardo DiCaprio podučava Naomi o ratu u Sijera Leoneu?

di caprio
11.08.2010.
u 21:03

Naomi uživa na Sardiniji, u društvu glumca koji je 2006. godine glumio trgovca dijamantima u istoimenome uspješnom filmu, čija je tema bio rat i zločini u Sijera Leoneu.

Supermodel Naomi Campbell mogla bi biti kažnjena zatvorom do 10 godina s obzirom na to da je posjedovanje nebrušenih dijamanata u JAR-u kazneno djelo. Još 1986. godine JAR je tim zakonom zaštitio interese kompanija koje su imale registrirane rudnike, a kazna za posjedovanje neobrađenih dijamanata bez dozvole za vađenje, rezanje, obradu i prodaju u rasponu je od novčane kazne do maksimalnih 10 godina zatvora, koja se uglavnom dodjeljuje ponavljačima.

Trebala ih dati policiji

U zakonu se propisuje i kako se trebaju ponašati oni koji slučajno dođu u posjed takvih dijamanata – “moraju ih odnijeti u najbližu policijsku postaju i predati policajcu koji je na dužnosti”.

Naomi to nije učinila. Prema njezinu svjedočenju, predala ih je svom prijatelju Jeremyju Ratcliffeu koji je tada bio na čelu Dječjeg fonda Nelsona Mandele, a on ih je tek dan nakon Naomina svjedočenja na Posebnom sudu za ratne zločine u Sijera Leoneu predao policiji. Musa Zondi, glasnogovornik odjela kriminalne policije koja je pokupila dijamante iz Ratcliffeova doma prošli tjedan, rekao je da detektivi istražuju ulogu svih koji su došli u kontakt s dijamantima, uključujući Naomi te da će sve posebno ispitati i utvrditi jesu li bili svjesni da je njihovo posjedovanje u JAR-u nelegalno. Policija provodi i svoju vlastitu istragu o podrijetlu dijamanata. Ratcliff je u svojim prijašnjim izjavama potvrdio da je sumnjao u nezakonitost, pa ih je stoga i skrio, da ne naruši reputaciju Naomi te Nelsona Mandele i njegova fonda. Naomi je ustvrdila da nije imala nikakvih motiva za kazneno djelo te opetovano podsjeća na sve dobro što je tijekom svoje karijere učinila za Afriku.

Ugodno društvo

U međuvremenu se, kako bi zaboravila na “neugodne” ratne zločine i “prljave kamenčiće”, otputila na Sardiniju gdje uživa u društvu svog zaručnika Vladimira Doronjina te Leonarda DiCaprija i njegove djevojke Bar Rafaeli. DiCaprio joj vjerojatno tijekom vožnje jahtom i ispijanja koktela može sve objasniti o Sijera Leoneu i ulozi “krvavih dijamanata” u ratu s obzirom na to da je 2006. godine glumio trgovca dijamantima u istoimenom uspješnom filmu, čija je tema bio rat i zločini u Sijera Leoneu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije