Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo

Leon ima samo dvije godine, a mora proći čak osam kemoterapija

leon
Arhiav obitelji
02.02.2012.
u 11:37

Prije godinu dana Leon je imao operaciju ruke, liječnici su mislili da je cista, no bio je tumor koji je metastazirao na mozak. Usto, boluje od centralnog dijabetesa insipidus, kaže otac Zvonimir

Za mjesec i pol dana Leon Majstorović iz Čepina napunit će tek treću godinu života. Nažalost, vrlo je vjerojatno da će rođendan proslaviti u bolničkom krevetu na zagrebačkom KBC Rebru gdje od prošle godine prolazi kroz kemoterapiju. Leonu je, naime, prije godinu dana dijagnosticirana histiocitoza, vrlo rijetka, ali golema skupina bolesti koju u osnovi karakterizira reaktivno ili maligno bujanje stanica. Usto, maleni dječak boluje i od centralnog dijabetesa insipidus.

– Prije godinu dana je Leon imao operaciju na ruci u KBC-u Osijek. Mislili su da je riječ o cisti, no ispostavilo se da je riječ o tumoru koji je iz lakta metastazirao na mozak. Kakvo će mu stanje biti, liječnici u Zagrebu ne znaju sigurno, no odredili su mu osam ciklusa liječenja, svaki s pet ili šest terapija – kaže otac Zvonimir koji u Čepinu skrbi za dvoje starije djece od 10 i 14 godina koja žive s njima, dok je majka Đurđica s Leonom u Zagrebu gdje su unajmili stan. Liječenje dječaka i odvojeni život iscrpili su obitelj i financijski.

– Leon je dosta jak. Imao je 20 kilograma, a i sad ga “tiskaju” steroidima kako bi ojačao zbog terapije. Kad je u prosincu bio kod kuće, mi smo mislili da su se možda liječnici zabunili oko dijagnoze. On je tako živahno, veselo dijete koje danas ne smije s bolničkog odjela. Prošeta se tek po odjelu – shrvan je otac dječaka koji će rođendan slaviti 14. ožujka, a kojega je ganula akcija njegovih sumještana.

U organizaciji Stipe Grgića iz Plesne udruge Čepin 2. će se ožujka održati humanitarna akcija čiji je sav prihod namijenjen za Leonovo liječenje. U dvorani DVD-a Čepin nastupit će plesači, mažoretkinje, mali kudovci, tamburaši, školski zborovi te Shorty. Organizirat će i tombolu. Svi koji žele pomoći obitelji novac mogu uplatiti na: Zvonimir Majstorović, Tina Ujevića 2, Čepin, račun 2500009-3103600183 u Hypo banci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije