Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podvig nautičara

Leo Lemešić na putu oko svijeta

leo
VL
08.10.2010.
u 17:52

Iskusni nautičar, vrsni jedrilčar Leo Lemešić isplovio je iz Splita na put oko svijeta. Planira oploviti svijet u iduće četiri i pol godine na 18 metarskog jedrilici

Iskusni nautičar, vrsni jedrilčar Leo Lemešić isplovio je iz Splita na put oko svijeta. Lemešić, sudionik brojnih regata, bivši zapovjednik policijskog broda Sveti Mihovil, planira oploviti svijet u iduće četiri i pol godine  na 18 metarskog jedrilici. Plan mu je pod jedrima preči čak 50.000 milja, a svoju je ekspediciju nazvao simboličnim imenom - Podijelimo snove!.

U Lemešićevoj posadi deset je iskusnih jedriličara, među kojima i četiri žene, a povremeno će mu se snimajući kamerom pridruživati i alpinist i putopisac Stipe Božić. On, naime, priprema niz dokumentaraca o svjetkim morima pa će povremeno 'gostovati' kod Lemešića. Oploviti svijet pod jedrima oduvijek je bio san Lea Lemešića koji će, kaže, napokon ostvariti. Njegova će se posada izmjenjivati, a on planira cijelo vrijeme - osim kratke pauze nakon šest mjeseci - ostati na bordu. Obzirom da je riječ o iskusnim poznavateljima mora i oceana, uz dobor opremljen i suguran brod ne očekuju previše problema , osim,kažu, - u Adenskom zaljevu kroz koji moraju proći.

Ostvare li svoj naum Lemešić i  posada biti će prvi koji su to učinilio pod hrvatskom zastavom. Prav etapa plovidbe vodi ih do Italije, potom će isploviti prema Kanarima, a onda ih čeka bitka s  Pacifikom. Lemešićev brod 'naoružan je' - osim hrvatskom i zastavama splitsko dalmatinske županije, te zastavom Hajduka! Sretan put i morno more Lemešiću i družini!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije