Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika podrška

Leko putuje u Švedsku na ratifikaciju pristupnog ugovora

josip leko
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
06.11.2012.
u 08:58

Švedska je zagovornik proširenja Europske unije i snažno podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju smatrajući je pozitivnim primjerom za ostale zemlje jugoistočne Europe u cilju trajne stabilizacije regije

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u srijedu će biti u Švedskoj na raspravi i glasovanju o hrvatskom pristupnog ugovoru. U švedski parlament stiže na poziv predsjednika parlamenta Kraljevine Švedske (Riksdagen) Pera Westerberga.

U programu je i svečani ručak, a predviđen je i sastanak s predsjednicom Odbora za vanjsku politiku parlamenta Kraljevine Švedske Sofijom Arkelsten.

Švedska je zagovornik proširenja Europske unije i snažno podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju smatrajući je pozitivnim primjerom za ostale zemlje jugoistočne Europe u cilju trajne stabilizacije regije.

Hrvatska i Švedska imaju dobru međuparlamentarnu suradnju, a Švedska je Hrvatskoj prvi trgovinski partner, ostvaruje najviše turističkih dolazaka i najveća ulaganja od svih skandinavskih zemalja.

 

 

 

Komentara 3

KR
krc
09:32 06.11.2012.

A da im odnese na poklon nekoliko stotina tona zagrebačkog smeća!

SE
sestrićna
10:44 06.11.2012.

on sigurnu putuje u švedsku zbog pristupanja ili?

DU
Deleted user
12:08 06.11.2012.

I treba neka povede i sve saborske SDP-ovce i HNS-ovce, da budemo sigurni da će Šveđani taj pristupni ugovor ratificirati, pa makar na snagu. A štednja, ma koja štednja taj demagog Linić će dignuti ili izmisliti neki porez od 1-2% i eto ti za troškove putovanja i dnevnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije