Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Posvetimo se budućnosti'
Povratak na članak

Leko o suđenju Perkoviću: Povijest se ne može promijeniti

Optužba i obrana imaju svoje zakonitosti, a ja ne želim sudjelovati ni u jednom ni u drugom – jasan je Leko

Komentari 10

PE
perfa57
13:21 17.10.2014.

U slučaju zločina ustaša prošlost se ne zaboravlja, a u slučaju komunističkih zločina to treba zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Predvidvljiva izjava SDP-ovca.

VL
CI
cicibela
13:24 17.10.2014.

Kad god komuniste pitate o komunističkim zločinima, oni odgovaraju: okrenimo se budućnosti. Čudi me da sudu u Münchenu nisu poručili: ostavite prošlost povjesničarima.

VL
DU
Deleted user
14:54 17.10.2014.

Naravno, druže Leko, zločinačka prošlost komunističke partije se ne može promijeniti, ali će barem izaći na vidjelo. Malo vam je frka, ha?

VL
SV
Sumrak Vremena
14:07 17.10.2014.

povijest se i ne trba mijenjati već treba se istina znati a ne režirane laži čista istina ma koliko bila bolna i za jedne i za druge samo takva nam je istina korisna za budućnost

VL
MX
MXLCLGTG
16:08 17.10.2014.

Pa da kad treba govoriti o proslosti ustaski zmija onda razvale Usta sve ijedan a pogotovo Josipovic ali kad treba procesljati proslost SKH onda to nije dobro u hrvatskoj nikada nece biti dobro dok se ne rascisti sa te dvije stvari.

VL
KO
korisnik2
13:25 17.10.2014.

"Povijest se ne može promijeniti, što tko mislio da mislio, a kako će se istraživati i tko će donositi zaključke, da vam budem iskren, ja bih radije da se više posvetimo budućnosti, ne zanemarujem ni prošlost, ali bih puno radije da svoju energiju usmjerimo na budućnost. Ima razloga, ima potreba, a mislim da imamo i sposobnosti da kreiramo puno više budućnost, kreirati prošlost sasvim sigurno ne možemo, jer ako je kreiramo nije dobro – komentirao je Leko." drug joso leko je poceo la__dati gluposti kao i sef mu stranke, vozd milanovic.

VL
PP
popi popi
13:26 17.10.2014.

Povijest se ne može promijeniti ali se može osuditi i presuditi ali NE U IME NARODA.

VL
PA
paco1
14:57 17.10.2014.

Nemože alse može znat jel partija dokje bio Račan davalo zeleno svjetlo za ubijanje Hrvata.

VL
BA
bakulušić
16:40 17.10.2014.

Nitko, pa ni sud, ne mijenja povijest. Ona je takva kakva je. Ali, sud i suđenje mogu doprinijeti tome da se sazna što je tko u povijesti radio i kakve je odluke netko donosio. Može se saznati tko je donosio odluke da se nekoga "skrati" za glavu i može se doznati tko je tu odluku proveo u djelo. Svašta se na sudu može utvrditi i na taj način otvoriti vrata da povijesna istina izađe na vidjelo. Zato se i skrivaju dokumenti s obrazloženjem da mora proći zakonom određen vremenski period od trideset, pedeset ili, tko zna koliko godina. A taj period su određivale komunističke vlasti u cilju zaštite svojih interesa. Kada je umro pokojni predsjednik Dr. Franjo Tuđman, još se nije ni ohladio a dokumenti su putovali u svijet. Tada nisu vrijedila zakonski određena pravila o arhivskim dokumentima.Bilo je po onoj: "Uzmi, Šemso, koliko ti drago". I, normalno, gospodin Leko bi rađe o budućnosti nego o prošlosti. Možda bih i ja tako da sam bio član Partije.

VL
DI
Demokracija i sloboda
12:28 20.10.2014.

Druže Leko, povijest se promijenila. Komunizam je ipak i sigurno najevći zločin u povijesti čovječanstva!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.