Naslovnica Vijesti

Leko i Lučin u Perušiću podržali Oreškovića za načelnika

Mislim da u ovoj županiji da bi Perušić mogao biti mjesto početak kraja HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, kazao je Lučin.
15. svibnja 2013. u 21:09 0 komentara 36 prikaza
leko, lučin (1)
Foto: Iva Vidović Pocrnić/VLM
Pogledajte galeriju 1/4

Prije skupa u Gospiću, predsjednik Sabora Josip Leko te Šime Lučin, posjetili su ličku općinu Perušić kako bi podržali Vladu Oreškovića, kandidata koalicije SDP-HNS-HSLS za načelnika. U prijateljskom tonu obratili su se okupljenima te ih pozvali na promjene na nadolazećim lokalnim izborima.

Predsjednik Sabora, kako je sam istaknuo, dugogodišnji Oreškovićev prijatelj, kazao je kako su izbori uvijek šansa.

- Hrvatska, a s time i Perušić i cijela Lika, ulazi u jedno novo vrijeme, novo doba, nove oklolnosti. Hrvatska ulazi u EU i EU dolazi u Perušić. Vrlo je važno tko će nastupati u Perušiću i zastupati vas Perušićane i Perušićanke. Dolazeći ovdje iz Zagreba družiti se s prijateljima, učinilo mi se da sam u jednom prirodnom raju. I kad to tako gledam, sasvim sigurno da će to znati prepoznati oni koji budu dolazili iz drugih zemalja. Još važnije da vi znate prepoznati svoje vrijednosti, da ih znate čuvati i nuditi na održiv način, da ne trgujete sa svojom budućnosti, a kako ne biste trgovali sa budućnosti morate birati ljude koji vam garantiraju svojim načinom života da su pravi, da su novo lice, ne Perušića nego svih vas. Gledam ovdje Vladu, znam ga dosta godina, i naravno da ni za jednog čovjeka ne možete staviti ruku u vatru, ali za njega bi stavio barem na plamen, kazao je Leko.

Šime Lučin u svom kratkom govoru zaradio je pljesak već nakon prve rečenice.

- Ja ne znam kako vama tu u Perušiću nije dosadilo 23 godine gledati jedne te iste face. Zar se niste zaželili malo promjene? Možda ima i nešto bolje, ne možda, sigurno ima nešto bolje, a da bi to Perušićani znali moraju glasati za nove ljude. Dolazi novo vrijeme, a ono zahtijeva nove ljude ili kako ste to vi ovdje nazvali, nova lica. Pravila igre će se s vremenom mijenjati, nećemo više moći u gradovima i općinama čekati da nam netko dođe i da neku milostinju. Morat ćemo imati sposobne ljude koji znaju kako doći do programa i do novaca. Mislim da su oni koji su sada na vlasti to znali vjerojatno bi bili nešto više napravili, a ne bi čekali da im država da neku milostinju. Prema tome, glasajte za ljude, nemojte glasati za stranke. Ja sam često govorio da zapravo glasate za sebe, za ono što će vama biti od koristi. Mislim da u ovoj županiji da bi Perušić mogao biti mjesto početak kraja HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, a to će ovisiti o vama, kazao je.

Vlado Orešković, koji je u kampanju ušao sa sloganom \"Novo lice Perušića\", izložio je svoj program, ali i istaknuo nedostatke u općini Perušić. Kazao je kako je općina u minusu oko milijun kuna, da tijekom zimskih mjeseci nema grijanja u zgradi općine, da se neisplaćuju naknade, ali ni plaće zaposlenicima.

U nedjelju je u Perušiću HDZ održao skup na koji se Orešković također osvrnuo.
- Prozivan sam ovdje crvenim, ali moram onima koji smišljaju pogrdne nazive za nas crvene, žute, zelene, moram im napomenuti da bi bilo dobro da znaju da je crvena boja prva boja na zastavi RH, na grbu RH, da je to hrvatska boja pa kad su već toliko veliki domoljubi i patrioti barem bi to trebali znati.

Orešković je istakno, između ostalih planova za općinu, da će jedna od prvih inicijativa u prvoj godini mandata biti preimenovanje osnovne škole u Perušiću. Naime, zalagat će se da škola nosi ime Ane Rukavine čiji su roditelji Perušićani što, kako je istaknuo, nitko osim Perušićana niti ne zna.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.