Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješen misterij?

Legendarna Nessie posljedica je seizmičkih aktivnosti?

nessie
Screenshot/Youtube
05.07.2013.
u 17:13

Geolog tvrdi da Nessie nije ništa drugo nego skup mjehurića koji su posljedica seizmičkih aktivnosti .

Legendarno čudovište ili samo bezopasna geološka aktivnost? Ovo se pitanje još jednom našlo u središtu zanimanja znanstvenika nakon što je na površinu isplivala još jedna zanimljiva teorija o čudovištu iz jezera Loch Ness, popularnoj Nessie.

Talijanski geolog Luigi Piccardi tvrdi da čudovište iz Loch Nessa nije ništo drugo nego gomila mjehurića koji su posljedica seizmičkih aktivnosti, javlja Huffington Post.

"Nessie" se počela ukazivati još u šestom stoljeću, a legenda kaže da se pojavljivala svaki put kad bi zadrhtalo tlo ispod jednog od najvećeg jezera u Velikoj Britaniji.

Ipak, Piccardijeva teorija naišla je na brojne kritike obožavatelja Nessie, među kojima se ističe Gary Campbell, predsjednik kluba obožavatelja čudovišta iz Loch Nessa.

"Velik broj ljudi koji su vidjeli Nessie tvrdi kako su vidjeli glavu i vrat ili grbu. Uzmemo li sve u obzir, većina ukazanja i dalje se ne može objasniti. U jezeru se definitivno nalazi nešto fizičko", tvrdi Cambell.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije