Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARMENSKI FRANCUZ

Legenda šansone ide u veleposlanike

Charles Aznavour
'Photoshop'
13.02.2009.
u 11:18

Charles Aznavour, prvi pjevač čija je ploča imala platinastu nakladu u Europi, često nazivan "francuskim Sinatrom", u 84. godini odlazi iz Pariza u Švicarsku. Naime, Armenija ga je imenovala za veleposlanika, što je on nakon kraćeg oklijevanja prihvatio.

Aznavour je rođen u Parizu, ali su mu i majka i otac bili Armenci (pravo ime mu je Šahnur Aznavurjan) i odavno je vrlo aktivan u pomaganju svojoj pradomovini, kao najpoznatiji od 400.000 francuskih Armenaca. Nakon katastrofalnog potresa 1988. organizirao je zakladu za pomoć i održavao dobrotvorne koncerte, a i stalni je armenski predstavnik u UNESCO-u.

Francuski pjevač i glumac armensko je državljanstvo dobio u prosincu prošle godine, a sad se sprema uputiti u Bern gdje će diplomatski predstavljati svoju novu/staru domovinu.

- Velika mi je čast to što je Armenija predložila da budem njezin veleposlanik u Švicarskoj – izjavio je legendarni pjevač za armensku televiziju.
- U početku sam malo dvojio, ali sam onda pomislio da ono što je bitno za Armeniju treba biti svima nama bitno. Stoga sam prijedlog prihvatio s užitkom i radošću.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije