Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetna OPLODNJA

Legalizira li RH hipertehnološke koncentracijske logore?

'27.10.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - Sjednica i izglasavanje povjerenja Vladi Republike Hrvatske. Zoran Milanovic, predsjednik SDP-a.'
'Robert Anic/PIXSELL'
08.05.2012.
u 15:15

Potpisnici pisma protive se "otvaranju banke ljudskih bića u Hrvatskoj" i doniranju "djece – ljudskih bića u stadiju embrija"

Saborski zastupnici od sutra bi mogli biti zatrpani katoličkim e-mailovima i telefonskim pozivima protiv Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. Inicijativa "I ja sam bio embrij" pokrenula je, naime, u utorak akciju pravog "bombardiranja" saborskih mailova i telefona u kojoj poziva ljude da na taj način protestiraju protiv zakona za koji tvrde da će "nužno dovesti do dugoročnih štetnih i nepredvidivih posljedica za hrvatsko društvo".

– Donošenje odluka koje se tiču početka ljudskog života nije i ne smije biti pitanje svjetonazora i(li) stranačke stege, već pitanje osobne savjesti, razboritosti i odgovornosti svakog pojedinog zastupnika u Hrvatskom saboru – tvrde u udruzi "I ja sam bio embrij" i pozivaju građane da potpišu zajedničko pismo i pošalju ga pod svojim imenom i prezimenom u Sabor.

Svatko tko potpiše zajedničko pismo izjašnjava se da se protivi "zamrzavanju ljudskih bića (djece) u stadiju embrija u tekućem dušiku na -196° C, čime se na najgrublji način krši temeljno ljudsko pravo na život, a novo, jedinstveno i neponovljivo ljudsko biće (dijete) svodi se na potrošni materijal kojim se može manipulirati, koji se može selektirati, 'trošiti', odbacivati i uništavati". Država uskraćuje djetetu pravo na oca jer "omogućavanjem ženi bez partnera da pomoću MPO zatrudni sjemenom darivatelja djetetu se unaprijed uskraćuje pravo na oca" premda "država treba promicati, štititi i obvezivati oba roditelja da zajedno odgajaju i podižu svoju djecu".

Potpisnici pisma protive se "otvaranju banke ljudskih bića u Hrvatskoj" jer je "potpuno neprihvatljivo da bi Hrvatska osnovala 'banku ljudskih bića', u kojoj bi se ljudska bića (djeca) držala zatočena u tekućem dušiku, odvojena od roditelja, s potpuno neizvjesnom budućnošću. Legalizira li ovime Hrvatska hipertehnološke koncentracijske logore?" Također, protiv su doniranja "djece – ljudskih bića u stadiju embrija", kao da bi "ljudski život i dijete bili stvar ili predmet koji se može poklanjati drugome". Time se, navode, "otvara i ozakonjuje industrija ljudskih bića i utemeljuje nova gospodarska grana na kojoj će netko odlično zarađivati, a u kojoj su glavni izvozni proizvod hrvatska djeca za potrebe stranaca i/ili istraživačkih laboratorija".

Detaljne upute za priključivanje akciji mogu se dobiti na Facebook-stranici "I ja sam bio embrij" te www.vigilare.org, a može se očekivati velik odziv jer je u dosadašnjim akcijama "katoličke internetske gerile" sudjelovalo nekoliko desetaka tisuća građana.

Komentara 57

DU
Deleted user
16:49 08.05.2012.

Evo jednog vica iz vojske 90-ih: Ako je pobačaj ubojstvo onda je masturbiranje holokaust! :-D

JA
james49
15:37 08.05.2012.

– Donošenje odluka koje se tiču početka ljudskog života nije i ne smije biti pitanje svjetonazora i(li) stranačke stege, već pitanje osobne savjesti, razboritosti i odgovornosti svakog pojedinog zastupnika u Hrvatskom saboru – tvrde u udruzi \"I ja sam bio embrij\" i pozivaju građane da potpišu zajedničko pismo i pošalju ga pod svojim imenom i prezimenom u Sabor. ________________________________________________________________ . Krasna misao samo u proturiječju sama sa sobom. Ako svatko treba treba donjeti odluku po vlastitoj savijesti, od kuda im pravo da od njih traže promijenu mišljenja? Opet razmišljanje guzicom a ne mozgom.

OG
Oger
18:37 08.05.2012.

08.05.2012. u 18:22h scary je napisao/la: strašno se pjene oko prava embrija, a kad treba braniti dostojanstvo djece i ljudi onda se zataškavaju pedofilaki skandali i kradu djeca po rodilištima. fuj! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ To je tocno.Koliki katolici, cak i roditelji, stojeoje iza popa koji je silovao dijete umjesto da brane dijete. To su monstrumi. Svi ti koji salju mailove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije