Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marihuana

Legalizacija kanabisa kao lijeka?

kanabis
Foto: Deutsche Welle video screenshot
12.02.2014.
u 08:50

U Njemačkoj se već desetljećima vodi bitka za dekriminalizaciju kanabisa

U američkoj saveznoj državi Colorado nedavno je legaliziran kanabis.

Ta je vijest obišla cijeli svijet iako se ne radi o nikakvoj novini. Marihuana je legalna već odavno i u drugim državama. U Njemačkoj se već desetljećima vodi bitka za dekriminalizaciju kanabisa. Preko 100 uglednih pravnih stručnjaka od zastupnika u Bundestagu nedavno je zatražilo reformu zakona o opijatima. Kanabis žele legalizirati - barem kao lijek. 

>> Otkriveno kako djeluje u mozgu: Kanabis smanjuje utjecaj bola

Komentara 4

DH
dalibor.hren
10:21 12.02.2014.

Mi se liječimo već godinama i molimo Boga da nas ne uhvate na terapiji.

AR
Arakis
18:04 12.02.2014.

Aha genije....aj nam reci koj su to posljedice? Jel su posljedice štetnije od recimo alkohola, duhana, tableta i sl.? Bilo bi ti pametnije da pročitaš neš o tome....pa da onda i svoje dijete malo informiraš ...jel uz ovakvog oca genijalca..dijetete ti je idealni kandidat za nasjest na nešto teže....

KR
kristijan3108
08:26 20.02.2014.

pa sve je ovo istina.. ali sa znanstvene strane jedina droga koja pomaze je kanabis. i ne potice ovisnost! ljudi su koristili ulja od kanabisa i mazali dio tijela gdije su imali oziljke,infekcije.. pa cak i teze bolesti.. nije da samo ljeci nego i zaboravimo na danasnji svijet malo se opustimo.. a to za djecu? moje misljenje je ovakvo.. ako po anketama od 2010 - 2014.. djeca stupaju u dodir s alkoholom i cigaretama u dobi od 12-15 godina.. za manje od 10 godina.. kanabis bude kao cigarete i alkohol..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije