Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Ledo i Lado u neovisnoj Hini

07.02.2007.
u 17:02

Naša je vlada nakon mjeseci razmišljanja predložila Saboru nova četiri člana Upravnoga vijeća Hine. Bivšim članovima, koji su razriješeni jer su u krnjem sastavu, bez petog člana, izbarali ravnateljicu Hine, spočitnuta je nestručnost i sukob interesa. A iza sebe su ostavili budžet povećan tri posto te osigurali novac za preuzimanje Vjesnikove arhive. Nota bene, izabrana ravnateljica Smilja Škugor-Hrnčević obnaša funkciju nakon što je njezin prethodnik Mirko Bolfek otišao u diplomaciju.

Oporba, na čelu s predsjednicom saborskog Odbora za medije, ismijavala je stare kandidate upirući prstom u njihovu nestručnost i sukob interesa. No danas Željka Antunović, zaokupljena vođenjem SDP-a dok je Račan na operaciji, ne vidi nikakav problem u tome da u Upravnom vijeću Hine sjedi djelatnik marketinga Leda te pravnica folklornog ansambla Lado?!

Osim Srećka Lipovčana, izostala su zvučna i stručna imena. Među njima nema profesora ni akademika, a to se valjda očekivalo nakon one silne galame oporbe zbog navodne nestručnosti starog saziva. Vlada je trebala predložiti kandidate čiju stručnost i neovisnost nitko neće dovesti u pitanje. A još manje da ih netko sutra optuži zbog "demokratskog deficita", kako je Sanader počastio bivše članove predlažući njihovo razrješenje.

Teško će djelatnik marketinga jednog poduzeća ili pravnica ansambla kojem je, logično, stalo do publiciteta biti neovisni, a još je teže očekivati da su dovoljno stručni da pokrenu potonulu državnu izvještajnu agenciju. To više što gubi monopolistički status.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije