Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesto iz bajke

Ledeni grad: Od snijega i leda napravljene su cijele zgrade, dvorci, labirinti...

Workers polish a snow sculpture ahead of the 31st Harbin International Ice and Snow Festival in the northern city of Harbin, Heilongjiang province, January 4, 2015. The winter festival will be officially opened on January 5, 2015.  REUTERS/Kim Kyung-Hoon
05.01.2015.
u 00:15

Posjetitelji u ledenom gradu najviše uživaju u dvorcima, parkovima i labirintima

Kineski grad Harbin u provinciji Heilongjiang diljem Kine poznat je po svojim ledenim skulpturama koje svakog siječnja privuku velik broj turista i znatiželjnika.

Glas o ovom spektakularnom mjestu proširio se s godinama i izvan granica Kine pa u Harbin svake godine dolaze deseci tisuća ljudi iz cijelog svijeta. Ove se godine Međunarodni festival snijega i leda u Harbinu održava po trideset i prvi put, a već sam pogled na ledeni grad oduzima dah.

Od snijega i leda napravljene su cijele zgrade, dvorci, hramovi, igrališta pa čak i tobogani i labirinti po kojima se posjetitelji mogu spuštati ili pokušavaju pronaći izlaz. Posebnu pažnju izazvao je vlak u prirodnoj veličini koji se najviše sviđa najmlađim posjetiteljim.

Privilegij da prvi razgledaju ledeni grad dobili su stanovnici Harbina, dok će ostali to moći od ponedjeljka.

 

Komentara 1

MI
miso
11:44 05.01.2015.

Ljudskoj mašti nema kraja. Super kreacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije