Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ledena kiša: Zbog pada dvije slomljene ruke

14.01.2009.
u 16:30

Ledena kiša koja je pala u noći s utorka na srijedu podsjetila nas je na nevolje koje su se u ovoj županiji dogodile na Badnjak 2007. godine. Iako su sve ekipe zimske službe bile na terenu te su preventivno posipale kolnike, pomoći nije bilo sve dok se temperatura nije podigla iznad minus četiri stupnja.

Mnogi kasnili na posao
– Preventivno smo posipali sve ceste u utorak navečer i u srijedu ujutro, no mješavina soli i kamenog agregata počinje djelovati tek iznad minus pet stupnjeva, pa u jutarnjim satima korist od posipavanja još nije bila vidljiva, a stanje je bilo nešto bolje samo na prometnijim cestama. Sve su ceste prohodne, samo je potrebno pridržavati se prometnih propisa, koristiti se zimskom opremom i voziti opreznije jer takvo stanje neće dugo potrajati – kazao nam je voditelj zimske službe pri Županijskoj upravi za ceste Josip Kartelo.

U visinskim dijelovima Krapinsko-zagorske županije, kao što je Sljemenska cesta i istočniji dio županije, bio je na snazi treći, a u nizinskom dijelu drugi stupanj pripravnosti. Radilo je svih 18 ekipa zimske službe, a kako se ona dobro pripremila, soli i kamenog agregata ima dovoljno jer dobavljači uredno dostavljaju ugovorene količine. Zbog kiše koja se ledila na tlu, jučer su mnogi kasnili na posao.

Što kažu u hitnoj
Ni na hitnom prijamu zabočke Opće bolnice nije bilo gužvi jer su tijekom jutra i prijepodneva primljene samo dvije pacijentice sa slomljenom rukom zbog pada na ledu.

– Očito su naši građani bili na vrijeme i dobro informirani, pa su se dobro pripremili za ove vremenske nepogode. I ostalih pacijenata danas je u našoj bolnici manje – kazao nam je ravnatelj Opće bolnice Zabok dr. Ivica Balagović.

U glavnoj meteorološkoj postaji u Popovcu jučer ujutro bilo je izmjereno minus sedam stupnjeva, no u 11 sati temperatura se podigla na minus tri. On Nove godine samo smo jedan dan imali temperaturu zraka iznad ništice, i to 8. siječnja, kada je najveća dnevna temperatura iznosila 0,6 stupnjeva. Najhladnije nam je bilo 4. siječnja – minus 13. Od 14 dana u ovoj godini 13 ih je bilo studenih, što znači da je temperatura zraka bila ispod nule, a čak pet ledenih, kada je temperatura bila ispod minus deset Celzijevih stupnjeva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije