Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trojanski konj

Le Pen i Wilders: Krajnja desnica EP će razoriti iznutra

marine le pen,geert wilders
Foto: Reuters/Pixell
15.11.2013.
u 14:24

Procjene pokazuju da bi krajnja desnica na ovim izborima mogla dobiti i više od 30 posto mjesta u Europskom parlamentu

Marine Le Pen, liderica francuske Nacionalne fronte, i Geert Wilders, čelnik nizozemske Stranke slobode, postigli su dogovor o osnivanju ultradesničarskog bloka koji bi iznutra trebao razoriti Europski parlament.

Nakon susreta u Den Haagu oni su kazali da će nakon izbora za EP u svibnju iduće godine krajnja desnica postati “trojanski konj” koji će blokirati sve odluke koje bi parlament trebao donijeti. Procjene pokazuju da bi krajnja desnica na ovim izborima mogla dobiti i više od 30 posto mjesta u Europskom parlamentu.

I Le Pen i Wilders tvrde da neće biti nikakav problem skupiti 25 zastupnika iz sedam zemalja članica EU, koliko je potrebno za formiranje novoga političkog bloka zato što popularnost krajnje desnice neprestano raste.

>>Krajnja desnica stvara blok u Europskom parlamentu

Komentara 4

NS
nadia.spadabramovic
16:25 15.11.2013.

too

XA
xaron
22:31 15.11.2013.

Pa krajnje je vrijeme.

BF
brkonja fra brkati
13:25 16.11.2013.

Treba EU dobro protresti i vratit je iz ruku bankstera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije