Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A danas su partneri

'Lažove, džukelo, lopove... Ni Bog me s tobom ne bi natjerao u vlast! '

Aleksandar vucic
Željko Mršić/Arhiva VL
23.07.2012.
u 20:07

Aleksandra Vučića oporba podsjetila da je za nove partnere, Dačića i Dinkića, donosio robijaške košulje u Skupštinu i pitao zašto lažu

Gdje je ciparski novac, koji je tamo odnio Milošević, pitanje je na koje u Srbiji još nema odgovora, a danas se, na sjednici Narodne skupštine, i o tome govorilo. Naime, novine su objavile stare sumnje koje se vežu uz kandidata za ministra vanjskih poslova Ivana Mrkića, kojeg predlaže Srpska napredna stranka. Prema toj priči, Mrkić, kao Miloševićev veleposlanik na Cipru, revno je srpskom lideru služio u \"pospremanju\" novca za obitelj Milošević na Cipru, pa je navodno bilo kovčega i u rezidenciji.

O Mrkiću je Blic pisao kao o \"čuvaru Miloševićeva trezora\".

Robijaško odijelo

– To nije dobro - požalio se lider nove većine i šef naprednjaka Aleksandar Vučić. Kako god bilo, novi 59-godišnji ministar vanjskih poslova karijerni je diplomat još iz vremena Jugoslavije, bio je politički ataše SFRJ u misiji u UN-u, šef kabineta Dobrice Ćosića u vrijeme kad je on, manje od godinu dana 1992./1993. bio predsjednik FRJ, a sad je državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova. Mrkić nikad nije reagirao na optužbe o svom djelovanju na Cipru, no sad bi to morao učiniti, ističe Boško Jakšić, komentator Politike.

Osim priče o ciparskom novcu, za novu je vladajuću koaliciju ispalo vrlo neugodno kad su Aleksandra Vučića podsjetili što je sve govorio o sadašnjim najbližim suradnicima, s kojima će svaki dan raditi u novoj vladi. Za Mlađana Dinkića, bivšeg ministra financija, Vučić je u skupštinu donosio robijašku košulju i tvrdio da je Dinkić \"najveći lopov kojeg je Srbija vidjela\". Fotografiju na kojoj je Vučić s robijaškom odorom za ovu je sjednicu skupštine pripremila šefica zastupničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. – Sjećamo vas se, gospodine Vučiću, i nećemo ni na tren pomisliti da ste danas drugačiji – rekla je Jerkov pa podsjetila Vučića i da je za Ivicu Dačića govorio da je \"dokazani lažov i da ga ni Bog ne može natjerati da uđe u vlast s njim\". Sjednica nije mogla proći a da se ne spomene i kovčeg novca u aferi vezanoj uz Dačića. Jerkov je tako pitala gdje je nestao taj kovčeg.

– Nestao je u reformi pravosuđa koju je provela prethodna vlast. Vi ste s tim ljudima stvarali koaliciju, vi ste je radili s ubojicama, a ne ja. Mi se ni sada nećemo grliti i ljubiti s Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem, sve zbog novca, a ne politike, i sve da vaši džepovi budu dublji – uzvratio je oštro Vučić. Liderica vojvođanske stranke nije se smela, podsjetila je i da je Dinkić jednu od istaknutih članica SNS-a Jorgovanku Tabaković nazivao džukelom...

Dačić hladan na sve

Hladan je na sve polemike ostao mandatar vlade Ivica Dačić, nije se uopće uključivao u raspravu o kovčezima, lopovima, lažovima i džukelama.

– Dosta je već rasprava tko je s kim bio i tko s kim više nije – rekao je Dačić.

Aleksandar Vučić je pak u polemici poručio prethodnicima, Demokratskoj stranci, da će nova većina prvi dan skrenuti s njihova puta.

– Jer, ako to ne učinimo, nagrabusit ćemo i mi i Srbija, koja neće imati šansu za budućnost – rekao je Vučić.

Komentara 13

NE
neki
22:32 23.07.2012.

A što bi nas to uopće takve vijesti trebale interesirati?

TH
thekurcula
23:20 23.07.2012.

A ko kaže da tebe (ili bih morao reći vas jer, vidim, pišeš u množini pa će biti da si nečiji glasnogovornik) bilo šta trebalo interesovati? Zašto bi recimo uopšte i čitao novina? Pa toliki ljudi to ne rade da se neće ni primetiti ako to ne budeš radio i ti, to jest vi. Ili pročitaj samo sportsku stranu, ako te to interesuje. Međutim, ako ja nisam dobro shvatio tvoje pitanje i ako ono nije zašto bi tebe toi uopšte interesovalo nego zašto VL piše o toj temi, onda mi tek nisi jasna! Takvo pitanje može da postavi samo tukac. Svaka novina, pa tako i VL, ima vesti i izvan granica svojeg feuda koji nazivamo nacionalnom državom. Srbija je susedna država pa eto prvog razloga da dođe u obzir da se o političkim prilikama tamo nešto napiše i u VL. Druga stvar je da se politička zbivanja u Srbiji itekako osećaju i u Hrvatskoj. Postoji veoma velika uzajamna uslovljenost pa je za hrvatsku javnost veoma interesantno šta se zbiva u Srbiji, daleko interesantnije nego, recimo, u Finskoj, ili Portugalu.

PO
poirot
22:08 23.07.2012.

Istina živa. Radikali su Dinkiću pred očima u parlamentu mahali policijskim lisicama. Nikolić je javno obećavao da će Dinkića prvog procesuirati zbog oružanog upada u Narodnu Banku Jugoslavije kao i zbog gašenja domaćih banaka...Koja je sada kombinacija u pitanju, narod ne zna. Videćemo ubrzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije