Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA

Lažni posrednik u ulaganjima Splićaninu putem interneta pokrao ušteđevinu

Hakeri
Getty Images
29.12.2020.
u 11:56

U  policiji kažu da su u tijeku kriminalistički izvidi te ujedno upozoravaju građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima i da ne nasjedaju na takve oblike prijevara.

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je internetski kradljivac 76-godišnjaku pokrao ušteđevinu predstavljajući se kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Policiji je je izvijestila da im je 76-godišnjak prijavio kako je oštećen "za veći novčani iznos" nakon što je putem interneta kontaktirao s osobom koja mu se predstavila kao posrednik u novčanim ulaganjima.

Nepoznati prevarant žrtvi je predlagao suradnju u novčanim ulaganjima na što 76-godišnjak nije pristajao. No, pritom mu je otkrio svoje osobne podatke kao i podatke s bankovne kartice nakon čega mu je pristigla obavijest da je s njegovog računa izvršena novčana transakcija. 

U  policiji kažu da su u tijeku kriminalistički izvidi te ujedno upozoravaju građane da budu oprezni pri virtualnim poslovanjima i da ne nasjedaju na takve oblike prijevara.

Građanima savjetuju da više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, kao i savjete o tome kako se zaštititi mogu pronaći na  Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku o internetskim prijevarama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije