Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Vukovara

Lažni djelatnik mirovinskog prevario 85-godišnju staricu

'za unu....09. 12. 2004. novac iz ruke u ruku snimio:zeljko hladika mito korupcija'
Željko Hladika/Pixsell
08.04.2014.
u 14:33

Nakon što je ušao u kuću, muškarac je 85-godišnjakinji rekao kako dolazi radi neplaćenih dugovanja na ime mirovinskog na što mu je ona isplatila nekoliko tisuća kuna

Razni prevaranti i varalice nastavljaju sa svojim poslovima na području istoka Hrvatske tražeći pogodne žrtve kako bi ih mogli opljačkati. Najnoviji slučaj zabilježen je u Bogdanovcima, selu nedaleko od Vukovara, kada je 85-godišnjakinja ostala bez nekoliko tisuća kuna. Njoj je u petak, u popodnevnim satima, u kuću došla osoba koja se predstavila kao djelatnik službe mirovinskog i socijalnog osiguranja.

Nakon što je ušao u kuću on je ovoj 85-godišnjakinji rekao kako dolazi radi neplaćenih dugovanja na ime mirovinskog na što mu je ona isplatila nekoliko tisuća kuna. Odmah potom lažni djelatnik mirovinskog i socijalnog osiguranja udaljio se u nepoznatom smjeru. Prevaranti su se do sada služili najrazličitijim načinima prijevara. Gotovo uvijek na meti su starije osobe koje zateknu same u kući.

Predstavljali su se kao zaposlenici mirovinskog, zdravstvenoga, HEP-a, vodovoda kao i raznih tvrtki koje su im nudile razne pogodnosti i mogućnosti kupnje. Epilog je uvijek isti. Osobe ostaje prevarene za određeni iznos novca dok prevaranti netragom nestaju.

>>Provjerite račune, ukradeno je 18 milijuna e-mail lozinki!

Komentara 3

EV
Evadjoj
15:33 08.04.2014.

Moj je otac radio 42 godine i poslije 6 mjeseci umro.moja majka sada ima devedeset godina i prima 1180,00 kuna mirovine.umro je prije 28 godina.kako su ih ljepo komunisti osigurali za stare dane.

EV
Evadjoj
11:18 10.04.2014.

Da,ljepo se zivelo covjece,svekrva kuharica u garnizonu,kilogrami bifteka , teletine, maslaca,mleka i sve sto zazelis u kuci celi zivot,cak besplatno more cele familije,a ona je bila samo obična kuharica.kad je otišla u penziju,bre nemoze da zivi do kraja meseca! Valjdajda joj vi odneli.otisla je u penziju prije ovog rata,kao imoj otac.A mogu misliti kako si ti tek živio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije