Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon novih sankcija

Lavrov o odnosima Rusije i EU: 'Uništeni su jednostranim odlukama Bruxellesa'

Sergej Lavrov
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.03.2021.
u 21:32

Bruxelles je nedavno uveo niz sankcija Moskvi zbog trovanja sada zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, kao i hakiranja njemačkog parlamenta 2015. godine

Europska unije je "uništila" svoj odnos s Moskvom, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon novih sankcija EU-a protiv Moskve.

"Ne postoje odnosi s Europskom unijom kao organizacijom. Cjelokupna infrastruktura tih odnosa uništena je jednostranim odlukama Bruxellesa", rekao je najviši ruski diplomat tijekom putovanja u Kinu.

Lavrov je rekao da je pristup ruskoj vanjskoj politici na razini cijele EU nestao, a preostale su samo pojedine europske zemlje partneri vođene vlastitim nacionalnim interesima.

Ministar vanjskih poslova često se žalio na odnos Europske unije i Rusije, ali njegovi su posljednji komentari iz Kine posebno oštri.

"Jedna od posljedica agresivnog djelovanja EU je jačanje veza Rusije s Kinom", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa svojim kineskim kolegom Wang Yijem.

Ipak, Lavrov je Bruxellesu ostavio otvorena vrata jer je istaknuo da će, ako EU napravi pozitivan korak, Moskva odgovoriti na isti način.

Bruxelles je nedavno uveo niz sankcija Moskvi zbog trovanja sada zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, kao i hakiranja njemačkog parlamenta 2015. godine.

Lavrov je bio na dvodnevnom savjetovanju s ministrom vanjskih poslova u južnoj Kini.

Kinu su u ponedjeljak pogodile sankcije EU-a zbog zlostavljanja ujgurskog naroda, što je prvi put da je blok izrekao restriktivne mjere Pekingu zbog kršenja ljudskih prava od masakra na trgu Tiananmen 1989. godine.

VIDEO Navaljni se ukrcao u zrakoplov za Rusiju

Komentara 4

MP
miroslav.petkovic.7564
22:23 23.03.2021.

Da, da tako je to.Putin je govorio 2007 god na izlaganju u Munchenu..Medutim mnogi nisu mogli vjerovat..I sad su u nevjerici.A prije tog rekli su da Nato nece sirit se na istok.Rusi, su puno puta prevareni i sad smo tu di jesmo dalje se nemoze..Drugo prije par dana Biden nazva Putina ubicom ovaj ga izazva...Reka mu da se vide preko video Bidene nigdi izgubija mec....Trece sto se Amerin dogada Rusi, Kinezi naveliko izbacuju dolar valutu to Amere strasno pogada medutim nista nemogu napravit..Kazu Rus, sta ce nam Dolar hocemo trgovat sa nasom valutom.. Trece sve tjesnja veza Rusije kako ekonomski tako i vojno izmedu Rusije i Kine a Amere to najvise boli..Sami su krivi.Rusi obucavaju Kineze program u svemir..Jucer su poslali raketu u svemir koja je odnjela trista aparata..Prave rakete u svemir kao na traci dok Americke svako malo padaju..Usavrsavaju Kineze u vojnoj industriji .Ali ipak mnoge zemlje ce suradivat sa Rusijom pojedinacno Njemac Fran Ital Span Madar, Slovenija Ceska Slovacka.... Jer Njemacka gubi strasno puno uvodec sankcije rusiji...Sta kazu domaci Amerikanci Cepiga i Dobry oni se kuze dva korspodenta.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:41 24.03.2021.

Jučer je i Merkelica dobila po repu od Amera. Ameri žele izbaciti u potpunosti Ruse i Kineze iz EU.

Avatar Čepiga.
Čepiga.
22:54 23.03.2021.

KGB mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije